Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На що сподівався українець, перетинаючи кордон у пункті пропуску "Тиса"?

1 вересня 2015 р., 21:45

Тепер він чекає на суд

Громадяни можуть ввозити на територію України товари (за винятком підакцизних) не декларуючи та не оподатковуючи, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг. Ці товари вони можуть ввозити у ручній поклажі або у супроводжуваному багажі через пункти пропуску, наприклад пункт пропуску «Тиса» Закарпатської митниці ДФС.

Якщо ж товари, крім підакцизних, що ввозяться громадянами у ручній поклажі або у супроводжуваному багажі, сумарна фактурна вартість або загальна вага яких перевищують вище згадані обмеження, але загальна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10 000 євро, то вони підлягають письмовому декларуванню та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 відсотків і ПДВ за ставкою, встановленою Податковим кодексом України, в частині, що перевищує еквівалент 500 євро або вартість товарів, обчислена пропорційно до ваги, що перевищує 50 кг (при ввезенні через інші ніж відкриті для повітряного сполучення пункти пропуску через державний кордон України).

Таким чином, громадянин України, якого напередодні було затримано на пункті пропуску «Тиса» Закарпатської митниці ДФС не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які підлягають обов'язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

На підставі статті 511 Митного кодексу України за протоколом про порушення митних правли працівники Закарпатської митниці ДФС вилучили товари, що є безпосередніми предметами порушення митних правил. Серед вилученого одяг чоловічий з етикетками, торгівельної марки «Xagon man», італійського виробництва, різних моделей, розмірів та кольорів, загальною кількістю 178 одиниць (сорочки з довгими рукавами, піджаки, штани, светри, пуловери, джемпери, кардигани, куртки), вартістю понад 184 тис. грн. Подальшу долю вилученого товару вирішить суд.


Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp