Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На митному посту "Тиса" план контрабандиста провалився (ФОТО)

23 жовтня 2020 р., 09:30

Ось такі реалії

На митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, закарпатські митники в одному з так званих «італійських бусів» вчергове вилучили колекційні брендові речі, які водій намагався завезти на митну територію України в обхід декларування та оподаткування.

{g}

Повертаючись з Італії в Україну на мікроавтобусі «Мерседес-Бенц», 49-річний житель Роготинського району Івано-Франківщини під час митного контролю у «червоному коридорі» вказав у декларації 6 дорожніх сумок з особистими речами. Усно заперечив про наявність будь-яких інших товарів, в тому числі комерційного призначення, що підлягають обов’язковому декларуванню та сплаті відповідних податків.

У ході детальної перевірки багажного відсіку транспортного засобу митники виявили на підлозі 3 пакунки з товарами іноземного виробництва. Зокрема: жіночі кросівки торгівельної марки «Gucci», жіночі туфлі - «Giuseppe Zanotti», шкіряний гаманець - «Dolce Gabana», рюкзак з натуральної шкіри - «Longchamp», шкіряна сумочка на пояс - «Longchamp», браслет «Longchamp», 9 штук жіночих курток - «Massimo Dutti» у загальній кількості 9 штук та сабвуфер - «Sonos». До слова, в інтерне-мережі, до прикладу, на шкіряний гаманець відомого італійського бренду «Dolce Gabana», ціна стартує від 450 євро, а на шкіряний рюкзак «Longchamp» - 9 тис грн, що вже казати за колекційні кросівки від «Gucci» - від 15 до 40 тис грн!

Зі слів українця, вищезазначені товари він перевозив з Італії в Україну замість водія, якого не пустили в Україну угорські митники, тож не визнав їх своєю власністю.

Наразі вартість однієї частини виявленого товару, згідно ярликів, складає 1097,65 євро, що вже перевищує дозволену митним законодавством загальну суму нового товару – до 500 євро. Інша частина вилучених речей потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта.

Тож, відносно українця інспектори склали протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Подальшу долю брендів встановить суд.





Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp