Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як забезпечити умови для навчання студентів-сімейників?

26 вересня 2014 р., 15:08

Про це на спільній конференції говорили представники усіх вишів Закарпаття.

«Університет, дружній до сім'ї» – під таким девізом, 22 вересня, представники різних вишів Закарпаття обговорили проблеми молодих студентських сімей. Участь у тренінгу взяв і викладач Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила та Мефодія Карпатського університету протоієрей Олександр Панасенко. Йшлося, зокрема, про рівні можливості для здобуття професії молодим матерям-студенткам, створення для цього усіх умов та заохочуючих факторів.

Отець Олександр Панасенко у своєму виступі наголосив: «Не має сьогодні уже міфів та пересторог, що матерям-студентам важко навчатися. Нині існують різні форми здобуття освіти: кожен вуз має сучасні комп'ютерні центри, впроваджує інтерактивну освіту, навчальні програми скеровані до умов проведення онлайн-тренінгів, конференцій, здачі заліків та екзаменів».

У Карпатському університеті імені Августина Волошина та Ужгородській українській богословській академії для цього створено усі умови. Кожна кафедра тематично розробила індивідуальні комплексні програми. Молоді сім'ї мають змогу як лекційно відвідувати заняття, так і займатися за зручною їм формою. При цьому не розділяються аж ніяк приватні (родинні) інтереси та суспільні (навчання).

Участь в тренінгу дала змогу поділитися думками щодо сучасних підходів в умовах навчального закладу до сім'ї, надання професійної психологічної та соціальної допомоги молодим батькам, що при наявності викладацького складу не є проблематичним. Головне – морально-психологічна адаптація та увага до студентських сімей, формування у них високої духовності та відповідальності за майбутнє.

Прес-служба УУБА-КаУ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp