Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Хусті тепер буде свій театр драми і комедії (ФОТО)

15 березня 2019 р., 09:15

Хустський обласний театр драми і комедії відкрив свої двері.

Вчора, 14 березня у м. Хуст відкрив відкрив свої двері Закарпатський обласний театр драми та комедії.

Восени 2017 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, народний депутат Валерій Лунченко та обласний обранець Мирослав Білецький провели виїзну нараду в ході якої було прийнято рішення передати приміщення районного будинку культури у користування Закарпатського обласного театру драми і комедії, роботу якого було перенесено із міста Мукачево до міста Хуст.

Участь в нараді взяли також голова Хустської РДА та очільник райононної ради.

В ході обговорення ситуації, учасники наради вирішили реалізувати проект з реконструкції згадуваної будівлі, яка знаходилася в жахливому стані.

Пізніше Хустська районна рада прийняла відповідні рішення, а народний депутат Валерій Лунченко та секретар бюджетної комісії Закарпатської обласної ради Мирослав Білецький забезпечили фінансування проекту з державного бюджету.

Сьогодні ж, з нагоди 80-ї річниці утворення Карпатської України, у стінах вже оновленої будівлі відбувся прем’єрний показ музичної драми Олександра Гавроша «Останнє танго в Хусті» (режисер-постановник В’ячеслав Давидюк).

Завдяки команді Валерія Лунченка та Мирослава Білецького з Державного фонду регіонального розвитку на амбітний проект було виділено 25 мільйонів гривень, 2.5 млн грн співфінансування забезпечено з міського бюджету м. Хуст. На рівні обласної ради обранцями було пролобійовано виділення 4 млн грн на потреби театру – повідомив редакції zak-insider.com голова Хустської РДА Назарій Павлій.

Нині у стінах Закарпатського обласного театру драми та комедії оновлено театральну сцену, для відвідувачів створено лаундж-зону, забезпечено сучасне освітлення та акустику, проведено внутрішні та зовнішні ремонтні роботи, створено дитячу зону, а акторів театру забезпечено всіма комфортними умовами праці.

До слова, під час проведення робіт було виявлено оркестрову яму, побудовану за часів Чехословаччини, яку було збережено та оновлено, аби вона й надалі забезпечувала роботу оркестру, який супроводжує вистави в театрі.

Фото “до” та “після” робіт на своїй сторінці в соцмережі FB оприлюднив очільник Хустської РДА Назарій Павлій.

Більше фото на сайті
Хустська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp