Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Берегівська лікарня отримала новенькі "швидкі" (ФОТО)

3 серпня 2014 р., 10:00

Тепер допомога хворим буде якіснішою.

 
2 серпня працівники Берегівської ЦРЛ два новенькі авто типу «А» та «B», обладнані зокрема дефібриляторами, апаратами штучного дихання, кондиціонерами.

На подвір’ї Берегівської ЦРЛ міському голові Берегова та голові Берегівської РДА показали салони автовок екстреної медичної допомоги марки «Peugeot Boxer» та приладдя всередині. Берегівщина потребує9 таких автомобілів, а наразі є 8. Лікарня очікує ще на1 такий транспортний засіб. Сподіваються у медичному закладі, що незабаром отримають і вкрай потрібний сучасний реанімобіль. Так, напроблемнішим населеним пунктом Берегівщини є с. Варієво, де ще навесні зламався старенький УАЗик і туди змушені були направити інше авто.



Водії карет швидкої допомоги розповіли міському голові та очільнику РДА, що дуже часто дорогоцінний час під час виклику вони втрачають на пошуки номерів будинків деяких берегівчан. Кажуть, що особливо у нічний час у випадку, коли їх ніхто не зустрічає, повинні блукати вулицею і визначати місце виклику швидкої. Найскладніше, розповідають, ситуація в місті з номера на вул. Болудянського, районі «Чгосуг». Окрім того, інколи ускладнюють рух медавтомобіля гілки дерев. Нарікали і на хибні виклики з Окремого хутора, де мешкають роми. За ніч дзвінків звідти може бути більше десятка, а ігнорувати прохання про допомогу в лікарні, звісно, не мають права. Часто пустощами займаються ромські діти, а визначника номера в диспетчерській нема. 

Однак такі хибні виклики створюють загрозу не встигнути туди, де реально потрібна допомога фахівців. Варто зазначити, що у районі Окремого хутора діє фельдшерський пункт, однак тільки в протягом світлої частини доби. Тому йшлося про створення умов для роботи пункту і вночі – тоді б усі виклики проходили через кваліфікованого фахівця, котрий би міг визначити потребу карети швидкої допомоги. Ще однією важливою проблемою є можливість додзвонитися в лікарню. По-перше, за потреби можна телефонувати 103, (03141)43003, 0661096371. Однак, телефонуючи зі стільникового «112» поза межами Берегова виклик мобільний оператор може переадресувати на диспетчерів, наприклад, Мукачева чи Іршави. А це зайве витрачання хвилин. Присутні редставники влади візьмуться за допомогу лікарні в цих питаннях.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp