Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Європейські практики контролю за дотриманням прав громадян впроваджуються на Закарпатті

4 червня 2018 р., 09:00

У Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області

Відбувся «круглий стіл» з нагоди підписання Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Координаційним центром з надання правової допомоги. 

Як зазначив директор Регіонального центру Василь Попадинець, консолідація зусиль двох структур є дуже важливою, адже кінцевою її метою є недопущення порушень прав і свобод людини, зокрема й права на безоплатну правову допомогу.

Регіональний представник Уповноваженого ВР з прав людини у Закарпатській області Діана Швардак переконана, що така співпраця дуже потрібна й важлива, і ми повинні бути союзниками у справі захисту прав людини.

Першими практичними кроками втілення меморандуму у життя є підготовка інформаційних пам’яток для затриманих, які коротко інформують їх про право на захист, і будуть розповсюджуватися у відділках поліції та інших місцях, де може знадобитися така правова допомога.

Одним із ключових напрямів співпраці стане моніторинг та аналіз стану забезпечення прав і свобод людини в Україні. Також будуть проводитися спільні заходи щодо більш ефективного інформування громадян про їхні права, у тому числі й у рамках реалізації загальнонаціонального просвітницького проекту «Я маю право!», надання вичерпних правових консультацій під час виїзних прийомів. Співпраця торкнеться і захисту прав вразливих осіб, зокрема тих, які постраждали від збройної агресії та окупації частини України.

У засіданні взяли участь і представники Української Гельсінської спілки з прав людини – Юрій Опаленик, Управління забезпечення прав людини – Тетяна Трильо та радник Мінсоцполітики з питань внутрішньо переміщених осіб у Закарпатській області – Анжела Бабкіна, які висловили свою готовність долучитися до спільної справи захисту прав людини та сприяти впровадженню європейських практик контролю за дотриманням прав громадян.
Оксана Дудаш, Ужгород

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp