Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вулиці та тротуари Мукачева освітлюватимуть світлодіодні світильники

8 лютого 2016 р., 08:43

Проект нового вуличного освітлення представили в Мукачеві.

Це було зроблено фахівцями ПАТ «Мукачівський завод «Точприлад», які розробили його за участі фахівців з угорської компанії «Мезеї Вілл», - пише газета "Новини Закарпаття".

Голова правління заводу «Точприлад» Петро Ремінець пояснив, що проектом передбачається встановити в місті ефективне та економічно вигідне освітлення з використанням світлодіодних світильників. Пілотний проект включає освітлення центральної частини міста включно з вулицею Грушевського та двома мостами. Також буде освітлено вулицю Данила Галицького та частково Росвигівську. Підсвічено будівлі драмтеатру, Ратуші та державний прапор на площі Миру.

Загалом, як поінформували в Мукачівській міськраді, заплановано встановити 160 світильників різної потужності (з них — 48 на мостах). Вони освітлюватимуть не лише проїжджу частину, а й пішохідні тротуари. Разом з тим, світильник споживатиме електроенергії у 5–6 разів менше за діючі, а якість освітлення буде суттєво кращою. Термін реалізації проекту – всього 3 місяці. Представники заводу «Точприлад», що також важливо, на світильники дають гарантію 10 років. Окрім того, їх вироблятимуть в Мукачеві, для чого буде створено нові робочі місця, а податки надходитимуть у місцевий бюджет.

Тібор Копчош, головний конструктор компанії «Мезеї Вілл» запевняє, що проектанти розробили такі світильники, які створюють найкращі умови освітлення і є довговічними. «Їх уже встановлено в Угорщині, Хорватії та Румунії. Світло вночі комфортне і при цьому акцентується увага на безпеці для водіїв та пішоходів», — зазначає фахівець.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp