Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кого у Сваляві обрали почесними громадянами міста? (ФОТО)

24 вересня 2014 р., 20:12

До Дня міста обрали 5 громадян, які і словом, і ділом допомогли.

Щодня вулицями нашого міста проходять сотні людей – одні викликають повагу, інші – вдячність. Серед них є ті, які своєю роботою, громадською позицією внесли визначний влад в розвиток нашого міста та виховання підростаючого покоління. Перебуваючи навіть на заслуженому відпочинку, вони надалі продовжують активно виконувати громадські обов’язки й служити прикладом для молоді. Їх, як одних з найбільш шанованих, обирали громадські організації, трудові колективи або просто мешканці міста Свалява та с. Драчино. І як вже стало традицією, що до Дня міста Свалявською міської радою було присвоєно звання почесний громадянин міста п’ятьом дійсно заслуженим жителям нашого міста. Хочеться з радістю відмітити, що всі кандидатури на присвоєння почесного звання знайшли одностайну підтримку у депутатського корпусу Свалявської міської ради.

З гордістю повідомляємо, імена які золотими літерами вписані в історії нашого міста:

Гнатів Віра Василівна – народилася 20 серпня 1933 р. в с. Голубине Свалявського району. Після закінчення школи, вступила до Хуського педагогічного училища Міністерства освіти УРСР, здобувши спеціальність вихователя дитсадка. Розпочала робочу діяльність в дитсадку Свалявського лісокомбінату. Дбала про розширення дитячого садочка, в 1977 р. відкривала новозбудований ясла–садок на 280 місць. Під її чуйним доглядом виросло не одне покоління свалявців, за що неодноразово нагороджувалась грамотами Міністерства освіти УРСР, відзнакою відмінник народної освіти. Усе своє життя брала активну участь у громадському житті міста, близько 50 років є учасником хору ім. Чайковського та хору греко-католицької церкви.

{g}

Поштак Нестор Юрійович – народився 6 січня 1935 року в с. Широке, Виноградівського району Закарпатської області. Після закінчення місцевої школи навчався в Хуському педагогічному училищі Міністерства освіти УРСР, вищу освіту здобув в УжДу на біологічному факультеті. Працював викладачем у багатьох школах Свалявського та Воловецького районів, пройшовши шлях від вчителя початкових класів до директора міжшкільного навчально-виробничого комбінату. За весь час роботи на освітній ниві приділяв значну увагу зміцненню навчально-матеріальної бази та поширенню новітніх методів освіти. З 1980 по 1985 роки – голова виконкому міської ради, а також депутат міської та районної рад. За ці два скликання було проведено формування центра міста Свалява, до того яким знаємо його зараз, збудовано багатоквартирні будинки по вул. Київська, вул. Головна (перед переїздом), стадіон, басейн, два молодіжні кооперативи на 30 квартир.

Барна Василь Іванович – настоятель храму Свято-Різдва-Богородиці в м. Сваляві, благочинний о. Василій. Народився у с.Березово Хустського району 17 липня 1954 року. Після закінчення середньої школи та Ужгородського профтехучилища №5. У 1976 році був зарахований вихованцем Одеської духовної семінарії. У 1979 році у Свято-Успенському храмі чоловічого монастиря м.Одеса був освячений у сан диякона а пізніше цього ж року - священика. У 1980 році після закінчення Одеської семінарії направлений в мукачівську єпархію. В 1988 році призначений настоятелем храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці у м.Свалява з виконанням обов'язків благочинного в районі. За час свого служіння у м. Сваляві, а це більше 25 років, доклав чимало зусиль для збереження духовності населення, започаткував у місті недільну школу для дітей, відновив центральний Храм міста. Саме завдяки його старанню та наполегливій праці у місті побудовано нову церкву Всіх Святих та розпочали зведення Свалявського Свято-Троїце-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря.

Кошеля Василь Васильович – народився 18 червня 1948 року в с. Стройне Свалявського району. Він вихованець Свалявської школи - інтернату. В 1974 році закінчив юридичний факультет Львівського держаного університету ім. І. Франка, і в липні того ж року був прийнятий в президію Закарпатської обласної колегії адвокатури і отримав направлення на роботу до Свалявської юридичної консультації, яку згодом очолив. Василь Кошеля керував Свалявського відділення Асоціації адвокатів України, подальшому неодноразово обирався до керівних органів адвокатури обласного та вищого рівня адвокатського самоврядування. Вніс вагомий внесок у справу захисту прав та свобод громадян, здобувши неабиякий авторитет та повагу серед широких верств населення міста, району та області, а також адвокатського товариства України. Він нагороджений численними грамотами і дипломами Спілки адвокатів України, Асоціації адвокатів України, Вищої Кваліфікаційної Комісії адвокатури України при Кабінеті Міністрів України, місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Екман Іван-Василь Васильович – народився 20 червня 1942 року в м. Берегово, Закарпатської області. Закінчив Берегівську СШ №1, вищу освіту здобув в УжДУ. Після служби в радянській армії переїхав в м. Свалява де пропрацював на різних підприємствах понад сорок років – ветеран праці. Все своє життя бере активну участь у його політичному та громадському житті міста, на даний час голова Громадської ради при Свалявському міському голові.

Від щирого серця бажаємо Вам, шановні наші громадяни здоров’я , успіхів, нехай збудуться ваші мрії. Та дякуємо за невичерпаний потенціал енергію, уміння, знань і мудрості.


Міська рада м. Сваляви

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp