Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Керецьківській сільській ОТГ планують по-новому розвивати села

19 березня 2020 р., 09:40

Це цікаво знати

Утворена через об’єднання Березниківської і Керецьківської сільських територіальних громад наприкінці 2019 року Керецьківська ОТГ, як й інші 8 новостворених ОТГ на Закарпатті, ще не перейшла на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, не дивлячись на підтверджено розрахунками комплексну спроможність. Втім, подібною є ситуація з усіма новоствореними ОТГ в Україні. В той же час, сільські громади Березників і Керецьків уже очікують позитивних змін як у самих селах, так і від новообраної Керецьківської сільської ради.

Саме такою, очікуваною змін виявили атмосферу у Керецьківській сільській раді і консультанти Закарпатського РВ АМУ під час нещодавньої планової виїзної консультації до села Керецьки. У зацікавлених розмовах консультанта з юридичних питань Олега Лукші, консультанта з бюджетних питань Юлії Траньович та консультанта з комунікацій Станіслава Данко з сільським головою Михайлом Мушкою та секретарем сільської ради Оксаною Кікало все поверталось до зовсім нових, але вже наболілих проблем. Коли відбудеться перехід на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом? Коли Держгеокадастр передасть у власність ОТГ землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів Березники і Керецьки? Як зупинити фінансову і кадрову деградацію єдиної державної бюджетоутворюючої установи на території ОТГ – дитячого протитуберкульозного санаторію «Човен»? Як започаткувати у виконкомі сільської ради посаду відповідального за економічний розвиток і розробку проектів розвитку ОТГ, якщо повноцінного бюджету ОТГ з вини центральної влади ще немає? Кому доручити цю відповідальну роботу ще й з огляду на те, що на проекти з коштів ДФРР потрібен як мінімум 3-х річний план соціально-економічного розвитку Керецьківської сільської ОТГ? Ішлося і про те, що Березниківська сільська рада і громада ще до об’єднання активно виступали проти скандального проекту будівництва крупної вітроелектростанції на своїй частині території Боржавських полонин, вбачаючи у цьому проекті реальну загрозу для використання природного ресурсу для цілей розвитку туризму і рекреації в громаді.

Новообрана Керецьківська сільська рада створеної Керецьківської ОТГ не тільки підтримує таку позицію громади с. Березники, але й нещодавно на сесії сільської ради прийняла обґрунтоване Звернення до Державної архітектурно-будівельної інспекції України з вимогою скасування дозволу на будівництво скандального і екологічно шкідливого проекту на вершинах Боржавських полонин.

З усіх проблемних питань консультантами Закарпатського РВ АМУ разом з керівництвом Керецьківської сільської ради намічені плани і дії по їх послідовному вирішенню навіть в умовах уведеного режиму карантину.

Життя по-новому у створеній Керецьківській сільській ОТГ уже не зупинити, хоча у нинішньому році господарювати в ОТГ набагато важче, ніж у минулі реформні роки.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp