Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що українці знають коронавірус

7 лютого 2020 р., 08:15

За даними експрес опитування компанії Gradus українці напрочуд добре поінформовані про заходи профілактики та упереджено ставляться до розповсюджуваних фейків.

Незважаючи на традиційно високий рівень самолікування, в ситуації з коронавірусом респонденти готові звертатися до лікарів по допомогу.

Дослідження було проведено компанією Gradus методом самозаповнення анкети у мобільному додатку. Онлайн-панель Gradus репрезентує населення міст розміром більше 50 тисяч мешканців, у віці 18-60 років за віком, статтю, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення поля: 31.01-02.02.2020 Розмір вибірки: 970 респондентів.

100% опитаних українців обізнані щодо ситуації в світі із розповсюдженням коронавірусу. Основними джерелами інформації на цю тему для населення стали: інтернет ЗМІ (79%), телебачення (67%) та соціальні мережі (58%). Ще 35% громадян отримали інформацію від друзів та родичів.


Звідки Ви чули новини/обговорення щодо епідемії коронавірусу?

Кількість респондентів, що відповіли на питання: 970.

Більшість громадян розцінює ймовірність захворіти на коронавірус як низьку – середня оцінка за 10-ти бальною шкалою склала 3,44.

Українці виявились добре поінформованими щодо необхідних дій у разі виявлення симптомів хвороби. Найбільш дієвими засобами профілактики захворюванню коронавірусом українці назвали звернення до лікаря в разі будь-яких симптомів захворювання (79%), часте миття рук або їх обробка дезінфікуючими засобами (77%), уникнення тісного контакту із хворими (74%), прикривання носу та роту при чханні (58%), а також вживання у їжу продуктів тваринного походження, які гарно термічно оброблені (34%).


Про які профілактичні заходи щоб попередити захворювання Ви знаєте?

Кількість респондентів, що відповіли на питання: 970.


Попри розповсюдження великої кількості міфів щодо коронавірусу, переважна більшість населення України не вірить неправдивим твердження про можливість заразитися коронавірусом через споживання бананів (тільки 7% вважають це правдою), через отримання посилок із Китаю (тільки 7% вважають це правдою) та про необхідність вживати алкоголь для попередження захворювання (тільки 4% вважають це правдою).

Оберіть які з нижченаведених тверджень про коронавірусом Ви вважаєте ПРАВДИВИМИ

Кількість респондентів, що відповіли на питання: 970.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp