Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Проект Перспективного плану формування територій громад Закарпатської області має бути обґрунтований і збалансований

20 червня 2019 р., 14:40

Таку думку висловили члени Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Закарпатської обласної ради на виїзному засіданні, яке провів голова ради Михайло Рівіс, у ході обговорення питань порядку денного та прийняття відповідних рішень

Так, щодо проекту Перспективного плану формування територій громад Закарпатської області, засідання вирішило рекомендувати органам виконавчої влади та місцевого самоврядування області наступне. А саме: враховувати, що пропозиції стосовно формування спроможних громад повинні відображати бачення регіональною владою оптимального варіанту майбутнього базового адміністративно-територіального устрою області, що передбачено як Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», Методикою формування спроможних територіальних громад, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2015, так і законами, що регламентують фінансування об’єднаних територіальних громад як суб’єктів прямих міжбюджетних відносин з державою.

Вважати головним принципом добровільності об’єднання місцевих рад, що створювана ОТГ має бути справді спроможною вирішувати суспільні питання, які належать до її компетенції, для задоволення потреб населення відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

Облдержадміністрації першочергово подати на розгляд обласної ради обґрунтований і збалансований проект Перспективного плану формування територій громад Закарпатської області, який би максимально враховував вимоги урядової Методики та комплекс специфіки Закарпаття, що включає відомі природно-географічні, історичні, етнокультурно-мовні, демографічні, прикордонні, природоохоронні, рекреаційні та інші особливості регіону.



Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp