Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Президент Казахстану затвердив перейменування Астани

23 березня 2019 р., 16:32

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про перейменування Астани.

Відповідні зміни внесено до конституції країни. Після офіційної публікації указу Астана стане Нурсултаном.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у суботу, 23 березня, підписав закон про перейменування Астани в місто Нурсултан. Про це повідомила прес-служба лідера республіки.

"Перейменувати місто Астану - столицю Республіки Казахстан у місто Нурсултан - столицю Республіки Казахстан", - йдеться в тексті документа.

Відзначається, що справжній указ набуває чинності із дня його першого офіційного опублікування.


Усі процедури, пов'язані з перейменуванням столиці Казахстану в місто Нурсултан, проведені відповідно до чинного законодавства, повідомила прес-служба міністерства юстиції Казахстану з посиланням на міністра юстиції республіки Марата Бекетаєва.

Нагадаємо, 20 березня новий президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв виступив з ініціативою перейменувати столицю Астану в місто Нурсултан на честь першого президента країни Нурсултана Назарбаєва. Парламент схвалив це рішення. Незабаром в Астані пройшли протести проти перейменування міста, поліція затримала до сотні незгодних.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp