Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як закарпатське село з владою співпрацює

21 листопада 2018 р., 11:40

Учора голова Ужгородської районної ради Руслан Чорнак здійснив робочу поїздку в ході якої сільський голова Невицького Лаба Михайло ознайомив очільника району з масштабними проектами села.


Розвиток спортивної інфраструктури

Тут, на площі в 1.2 гектара, проходить масштабне будівництво сучасного спортивного комплексу. За час реалізації проекту, з бюджету районної ради на дану ініціативу було виділено 1.12 млн гривень.

В селі функціонує ФК «Невицький замок». Діти двох груп займаються тричі на тиждень. Є підготовчі періоди, збори, коли вони готуються кожен день.

На стадіоні облаштована сучасна сцена для проведення концертів, футбольних турнірів та інших заходів, які організовують в селі.

Загалом на футбольному полі в Невицькому займаються понад 100 осіб.

Поруч з будівлею - штучне поле для гри в міні-футбол. Дана локація популярна для селян різних вікових категорій. В гарну погоду тут спостерігаються цілі черги бажаючих пограти в улюблну гру мільйонів.

Площа забудови спортивної споруди - 514 квадратних метрів. Проектом тут передбачається конференц-зал, який трансформується в зал для зборів громади, виступів колективів художньої самодіяльності, проведення банкетів і вечорів спортивних команд.

Також тут буде розміщено фітнес-зал, чоловіча та жіноча роздягальні, санвузли, медпункт, тощо.

Тобто це прототип сучасного європейського багатофункціонального комунального об'єкта зі стовідсотковим завантаженням за призначенням, на умовах самоутримання від надання послуг.

Як повідомив сільський голова, поруч з футбольним полем вже пробурено свердловину, яка забезпечуватиме об’єкт технічною та питною водою.

Руслан Чорнак зазначив, що для Ужгородського району питання розвитку спортивної інфраструктури - в пріорітеті, та запевнив голову села у всебічній підтримці районної ради.

Оглянувши спортивний комплекс, голова сільради та очільник району відвідали інший, не менш масштабний проект, який реалізовує Невицька сільська рада.

Будівництво системи водопостачання та водовідведення

У селі відсутнє централізоване водопостачання. Керівництво сільради замахнулося на реалізацію цього проекту.

Звернувшись до Ужгородської районної ради, керманич села залучився підтримкою району, з бюджету якого було виділено понад 700 тисяч гривень на розробку проектно-кошторисної документації та роботи по будівництву систем водопостачання та водовідведення.

«Робота Невицької сільської ради являється зразковою. Менджент села вдало залучає всі можливі інструменти фінансування власних ініціатив для покращення комфортних умов проживання селян. Звісно, що районна рада й надалі підтримуватиме проекти села» - зазначив Руслан Чорнак.

На території села в урочищах Прашниця та Нивки вже пробурено дві свердловини, які забезпечуватимуть все село питною водою.

Також, влада активно співпрацює з закордонними колегами, пише ґрантові проекти і залучає європейські інвестиції для розвитку благоустрою Невицького.

Варто відзначити, що завдяки цьому проекту, дитячий садок села вже забезпечується питною водою.


Будемо вдячні за поширення у ваших ЗМІ. Світлини у архіві .zip прикріпленому до листа.

т. +380502323888 Рената



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp