Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вихідці з України очолили два штати в США

8 листопада 2018 р., 08:11

Джаред Поліс переміг на губернаторських виборах в Колорадо, а Джей Роберт Пріцкер став новим главою Іллінойсу.


На проміжних виборах в США губернаторами двох штатів стали двоє американців українського походження. Про це повідомляє Голос Америки в середу, 7 листопада.

Так, на виборах губернатора штату Колорадо переміг Джаред Поліс - 43-річний член Демократичної партії. Він представляє вже третє покоління іммігрантів, які прибули в США з України і Польщі на початку ХХ століття. Своє походження він використовував під час виборчої кампанії.

"Будучи настільки близьким до іммігрантського досвіду, я рішуче стаю на захист прав іммігрантів та біженців, звичайно враховуючи досвід євреїв до Другої світової війни, не так багато країн хотіли приймати єврейських біженців", - наголосив він в коментарі.

Про Поліса також відомо, що він виховує двох дітей разом зі своїм партнером, що зробило його першим батьком-представником ЛГБТ серед губернаторів.

Крім того, новим губернатором штату Іллінойс став представник Демократичної партії мільярдер Джей Роберт Пріцкер, який також походить із родини українських емігрантів.

"Я походжу з українських євреїв і гордий працювати з місцевою громадою, яка пережила Голокост", - заявив Пріцкер.

Новообраний конгресмен є одним з 11 мільярдерів сім'ї Пріцкер, яка відноситься до 15 найбагатших сімей світу - її статок оцінюється в 33,5 млрд доларів.

Нагадаємо, 6 листопада в США відбулися проміжні вибори. На них була повністю переобрана Палата представників США (нижня палата Конгресу) і частина сенаторів. Також були обрані губернатори в 36 штатах.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp