Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Грузії суд легалізував вживання марихуани

31 липня 2018 р., 08:39

Вживання марихуани є сферою, захищеною правом на вільний розвиток особистості, ухвалив Конституційний суд.

Конституційний суд Грузії задовольнив позов членів опозиційної партії Гірчі Зураба Джапарідзе і Вахтанга Мегрелішвілі проти парламенту Грузії і визнав усі санкції за вживання марихуани без призначення лікаря неконституційними.Про це рішення оголосила перша колегія Конституційного суду в понеділок, 30 липня."Вживання марихуани є сферою, захищеною правом на вільний розвиток особистості", - йдеться в постанові суду.

Відзначається, що заборона на споживання марихуани - це дія, спрямована проти його обороту, і тому служить законній меті захисту здоров'я споживачів. Однак, на думку суду, роль окремого користувача в сприянні обороту марихуани дуже мала, отже, загрози її індивідуального споживання також малі."У зв'язку з цим, встановлена ​​відповідальність за споживання марихуани не відповідає захисту законної мети і суперечить вимогам статті 16 Конституції Грузії", - йдеться в постанові суду.У той же час, суд вказав, що відповідальність за використання марихуани відповідає Конституції в тих випадках, коли конкретний факт споживання створює загрозу для третіх сторін. Наприклад, відповідальність за вживання марихуани визнана обґрунтованою, коли така дія має місце в навчальних, виховних або освітніх установах, у громадських місцях деяких типів, наприклад, у громадському транспорті, в присутності неповнолітніх і т. д.Раніше, 30 листопада 2017 року, Конституційний суд Грузії визнав неконституційним кримінальне покарання за вживання марихуани. Ще раніше, в липні того ж року, Конституційний суд визнав неконституційною норму, відповідно до якої посів або вирощування малої кількості марихуани для особистого користування є кримінально караним злочином.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp