Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З Укртелекому стягнуть більше мільярда гривень

20 липня 2018 р., 18:23

Верховний суд України частково задовольнив касаційну скаргу державного Ощадбанку та надав дозвіл на примусове стягнення з «Укртелекому» 1,1 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку. «Верховний суд постановою від 17 липня 2018 року частково задовольнив касаційну скаргу Ощадбанку та скасував рішення господарського суду м. Києва та постанову Київського апеляційного господарського суду про розірвання договору купівлі-продажу облігацій, укладеного між банком та Укртелекомом, на суму понад 1 млрд. грн», — йдеться у повідомленні. В Ощадбанку також повідомляють, що таким чином там отримали право на примусове стягнення з Укртелекому заборгованості за договором купівлі-продажу облігацій. Відповідний позов банк направив до господарського суду Києва. 

Як повідомляється, у 2013 році Ощадбанк придбав у ТОВ «ЕСУ» облігації на суму 1 мільярд гривень. В якості застави за боргом, «ЕСУ» надала Ощадбанку 92,8% акцій «Укртелекому». В той же час, «ЕСУ» мала викупити продані банку облігації, проте не зробила цього. Компанія «ЕСУ» належить українському олігарху Рінату Ахметову, а купівля-продаж облігацій відбулися у період приватизації Ахметовим «Укртелекому». Суди нижчих інстанцій мотивували рішення у відмові погасити борги Ахметова перед Ощадбанком тим, що «Укртелеком» перебував у особливому статусі приватизації.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp