Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Наскільки урожайне Закарпаття цьогоріч?

1 серпня 2014 р., 12:21

Про це розповіли аграрії краю.

Як повідомили в управлінні контролю якості сільськогосподарської продукції в Закарпатській області, упродовж І півріччя 2014 року перевірено 87556 тонн с/г продукції, у т.ч. 77982 тонни зерна та 1988 тонн продуктів переробки зерна. Це на 12738 тонн більше, ніж у 2013 році.

Як зазначають фахівці, робота управління контролю якості сільськогосподарської продукції спрямовувалася на контроль якості с/г продукції та надання платних адміністративних послуг. Також здійснювалися перевірки кількісного та якісного обліку державного зерна та продуктів його переробки. Крім того, вівся моніторинг матеріально-технічної бази зернових складів, закупівельних цін на зерно та якості зерна урожаю 2014 року, які надходять на зернові склади. Зверталася прискіплива увага на декларування сільськогосподарської продукції та проводився контроль за виноградарством та виноробством. Координується робота сектору лабораторних досліджень та метрологічного забезпечення, а також – з проведення державного нагляду.

Тож, за січень-червеньп.р. управлінціздійснили 22 планові перевірки, за результатами яких видали 19 приписів. На письмові звернення суб’єктів господарювання та інших державних органів фахівці провели 26 позапланових перевірок, за результатами яких видано 21 припис, що складає 81%. Всього проведено 48 перевірок, видано 40 приписів. Загальна ефективність перевірок складає 83%.

Проводився моніторинг підготовки матеріально-технічної бази зернових складів до приймання зерна нового урожаю. На даний час завершується проведення ремонтних та профілактичних робіт основного та допоміжного обладнання: зерноочисних машин, зерносушарок, транспортерів. Підготовлено зерносушарки добовою потужністю – 0,4 тис.тонн, очисне обладнання - 0,9 тис.тонн на добу. Знезаражено 11,2 тис. тонн складської місткості.

Ведеться моніторинг якості зерна нового врожаю, яке надходить на зернові склади. Так, станом 1 липняп.р. на ПАТ «Берегівський КХП» надійшло 661 тонна насіння ріпаку вищого класу.

У червні місяці розпочато збір основних зернових та олійних культур нового урожаю. Станом на 30.07.2014 року намолочено 113 тис. тонн, що складає 73% до площі посіву. Урожайність зернових культур - 35,5 ц/га, олійних культур - 30,0%, - зазначають в управлінні контролю якості сільськогосподарської продукції в Закарпатській області.


Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp