Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У США попередили інвесторів "Північного потоку-2" про можливі санкції

12 липня 2018 р., 13:42

Зокрема, Вашингтон наголосив, що реалізація проекту може надати Москві "інструмент політичного тиску на Україну"

Державний департамент США повідомив, що компанії, які інвестують у російський проект газопроводу "Північний потік-2", можуть опинитися під санкціями. Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, Вашингтон наголосив, що Росія використовує проект для поділу Європи, а його реалізація може надати Москві "інструмент політичного тиску на Україну".

"Ми ясно дали зрозуміти, що компанії, які працюють в російському секторі експортних поставок енергії, що беруть участь у бізнесі, який ризикує опинитися під санкціями", – повідомили в Держдепі.

Як зазначається, газопровід може підірвати загальну енергетичну безпеку та стабільність в Європі.

"Москва розуміє, що цей проект розділяє Європу і використовує це в своїх інтересах", – додали в зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, у Брюсселі президент США Дональд Трамп заявив, що "абсолютно неприйнятним" є те, що Німеччина заплатила Росії мільярди доларів за нафту та газ, витративши на оборону не більше 1% свого ВВП. Зокрема, Трамп жорстко розкритикував Німеччину через підтримку газопроводу "Північний потік-2". За його словами, дана угода означає, що Німеччина тепер "повністю контролюється" Москвою. Він відзначив, що США захищають Європу від Росії, в той час як європейські країни спонсорують російську державу.

Своєю чергою, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що її країна є незалежною у своєму політичному виборі, відповівши таким чином на критику Трампа щодо її повної залежності від Росії.

Згодом Трамп зустрівся з Меркель під час саміту НАТО в Брюсселі, під час зустрічі президент США висловив стурбованість з приводу нового російського газопроводу "Північний потік-2".
РБК-Україна

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp