Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Порошенко провів переговори з Ердоганом

13 червня 2018 р., 08:07

Президенти двох країн обговорили співпраці в енергетичній, авіаційній та оборонній сферах.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом у ході робочого візиту в цю країну. Про це повідомляє прес-служба глави держави ввечері у вівторок, 12 червня.
"Лідери двох країн обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва та міжнародного порядку денного", - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що Порошенко подякував Ердогану за незмінну позицію на підтримку територіальної цілісності України і захист прав кримських татар, а також закликав його сприяти у звільненні українських заручників.

"Сторони висловилися за продовження інтенсивного політичного діалогу на найвищому рівні. Зокрема, йшлося про організацію чергової зустрічі в рамках українсько-турецької Стратегічної ради високого рівня, а також реалізації ініціативи щодо проведення тристороннього саміту в форматі Україна-Туреччина-Азербайджан", - зазначили в прес-службі.
Окремо наголошувалося на важливості завершення переговорного процесу щодо укладення угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.
Також президенти двох країн обмінялися думками щодо шляхів розширення взаємовигідного співробітництва в енергетичній, авіаційній та оборонній сферах.
Нагадаємо, в ході візиту до Туреччини Петро Порошенко взяв участь у церемонії запуску в експлуатацію Трансанатолійського газопроводу (TANAP), який є частиною Південного газового коридору.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp