Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Небезпечна знахідка з часів Другої світової війни на Ужгородщині: громадянам варто бути обачними (Фото)

31 травня 2018 р., 09:00

Повоєнні часи досі дають про себе знати

На Ужгородщині прямо посеред лісової стежки було знайдено артефакт часів Другої світової війни. На щастя, поліцейські охорони опинились поряд, тож вчасно викликали піротехніків.

{g}

- Близько 11 години з лісу, який розташований неподалік заводу, що перебуває під охороною поліції охорони Закарпатської області, прибіг чоловік. Стурбовано розповів, що знайшов предмет, схожий на вибуховий. Звичайно, не гаючи часу, я пішов за жителем. Прибувши, дивлюсь - і справді снаряд, - розповідає на місці події Михайло Мікша, охоронник Управління поліції охорони області.

Поліцейський охорони відразу зателефонував у відповідні інстанції і до приїзду фахівців забезпечив обмеження доступу сторонніх осіб до місця знахідки.

Невдовзі на місце події прибули працівники інших відділів поліції, які оточили територію, а також піротехніки, які одразу приступили до роботи зі знешкодження небезпечної знахідки.

- Ми вилучили цей вибухонебезпечний предмет. Зараз триває контрольна перевірка місцевості на наявність інших вибухонебезпечних предметів, - розповів Сергій Шалаєнко, начальник групи піротехнічних робіт Державної служби з надзвичайних ситуацій в Закарпатській області.

Згодом піротехніки встановили, що виявлена мінометна міна - калібру 82 мм часів Другої світової війни. Її було транспортовано на військовий полігон та знищено.

З початку року це вже 45-та подібна знахідка. Найчастіше артефакти війни виявляють в Ужгородському, Воловецькому та Рахівському районах.

Не дивлячись на те, що ці вибухові пристрої - більше як півстолітньої давності, жителям варто бути обачними. Ні в якому разі не варто чіпати такі предмети, а знайшовши небезпечний предмет - негайно телефонувати на гарячі лінії «102» та «101».
Управління поліції охорони в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp