Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Російські найманці робили спроби атакувати сили США в Сирії – Держдеп

19 квітня 2018 р., 14:55

Помічник держсекретаря відзначив, що Вашингтон не прагне до конфронтації з Москвою в Сирії, однак "США готові застосувати силу при необхідності"

Російські найманці намагалися атакувати сили Сполучених Штатів Америки у Сирії, проте атака виявилася провальною. Про це заявив помічник держсекретаря США Уесс Мітчелл в письмових показаннях міжнародному комітету палати представників у Конгресі США, оприлюднених на сайті Білого дому.

"Безрозсудне втручання Росії в Сирію і підтримка режиму Асада підвищили ризик конфронтації з Заходом. Нещодавня невдала атака російських найманців на сили США в Сирії була одним з прикладів такої поведінки, який витвережує", - йдеться в документі.

Також Мітчелл в своїх свідченнях відзначив, що Вашингтон не прагне до конфронтації з Москвою в Сирії. Однак, "США готові застосувати силу при необхідності".

Помічник держсекретаря також нагадав про агресивну риторику Москви в період до і після нещодавніх авіаударів по хімічних об'єктах у Сирії, проведених США та союзниками.

Мітчелл підкреслив, що конфлікт в Сирії можна вирішити тільки під час переговорів у Женеві.

"Ми підштовхуємо Росію до того, щоб вона була конструктивним учасником цього процесу і призвела Асада за стіл переговорів. Досі Росія ігнорувала ці заклики і замість цього стала зривати переговори", - заявив Мітчелл.

У ніч на 14 квітня США, Франція і Великобританія завдали трьох ударів по Сирії у відповідь на застосування президентом Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб.

Пізніше глава Міноборони Франції Флоранс Парлі опублікувала відео удару США, Британії та Франції, по сирійському передмістю Хомса в ніч на 14 квітня.

МЗС Росії одним з першим відреагував на удар коаліції по Сирії. Зокрема, посол Росії в США Анатолій Антонов назвав такі дії США реалізацією заздалегідь розробленого сценарію, а образа президента Росії - неприйнятна і неприпустима.

В свою чергу президент Росії, Владімір Путін звинуватив США у посиленні гуманітарної катастрофи в Сирії і заявив, що РФ скликає екстрене засідання Радбезу ООН "для обговорення агресивних дій США та їх союзників".
РБК-Україна

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp