Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як вогнеборці замалися арт-терапією

18 січня 2018 р., 14:00

І про що довідалися

Задля покращення емоційної сфери, сприянню особистісному зростанню шляхом використання методів арт-терапії, 18 січня психологом Управління Наталією Ісайчик було проведено семінар-тренінг з особовим складом чергового караулу 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород на тему «Вплив кольору на психологічні та фізіологічні функції людини».

Розповісти про те, що хвилює і лякає, легше через творчість – в арт-терапії не потрібні слова. Не кожен може висловити словами те, що болить чи турбує, але через творчість – малюнок, аплікація тощо – людина може «розповісти» про стурбованість чи страх, більше того – звільнитися від нього.

Арт-терапія –це один із самих м`яких і в той же час глибоких методів в арсеналі психологів. Вона допомагає встановлювати відносини між людьми та пізнавати навколишній світ глибше. В арт-терапевтичній роботі може приймати участь практично кожен, незалежно від свого віку чи наявності здібностей до творчості чи малювання. Під час художньої творчості людина втілює свої емоції, почуття, надії, страхи, сумніви й конфлікти. Все це, відбувається на несвідомому рівні, тож можна дізнається про себе багато нового.

Під час тренінгу пожежники–рятувальники окрім нового досвіду спільної діяльності та творчого захоплення дізнались про вплив кольору на організм людини та його допомогу у повсякденному житті.

Завершилось заняття переглядом відеослайдів та релаксаційною музикою.


У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp