Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпаття привезли ретро-паровоз (Фото)

24 липня 2017 р., 14:25

Який курсуватиме Боржавською вузькоколійкою

Учора (23.07) в м.Берегово (Закарпаття) прибув паровоз «ГР-280», який працюватиме на Боржавській вузькоколійці в рамках пілотного проекту Міністерства інфраструктури України за підтримки Закарпатської облдержадміністрації спільно з партнерами з Німеччини та Швейцарії.

– Сьогодні паровоз вивантажать із залізничної платформи, на якій його транспортували з м.Гайворон (Кіровоградщина), а найближчими днями відбудеться пробний пуск «ГР-280» на Боржавській вузькоколійці в межах Виноградівського району, –¬ повідомляє Геннадій Москаль. – У перший рейс паровоз «заправлять» буковими дровами з Берегівського лісгоспу. Із кінця липня по кінець серпня у вихідні й святкові дні ретро-паровоз курсуватиме вузькоколійкою між Іршавою, Хмільником і Виноградовом. Він тягтиме три пасажирські вагони і один вантажний для велосипедів, дрібного вантажу та організації громадського харчування.

Нагадаємо, що пілотний проект із використанням ретро-паровоза для популяризації Боржавської вузькоколійки був задуманий на початку року. В останні місяці проект кілька разів перебував на межі зриву через технічні причини, однак завдяки наполяганню Геннадія Москаля, котрий неодноразово звертався до керівництва Мінінфраструктури та Укрзалізниці, його вдалося повернути «до життя».

{P81194}

Для довідки: Паровози серії «ГР» виготовлялися в Німеччині з 1947 по 1956 року в рамках репарації Радянському Союзу. На сьогодні в Україні збереглося всього кілька справних паровозів ГР, один із яких – у м.Гайворон на Кіровоградщині. Ще кілька паровозів цієї серії встановлені в різних містах як пам’ятники.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp