Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна просить Норвегію визнати Голодомор геноцидом

10 травня 2017 р., 19:11

Спікер Ради також подякував норвезьким парламентаріям за підтримку України в умовах російської агресії.

Україна просить Норвегію на законодавчому рівні визнати Голодомор геноцидом українського народу. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій на зустрічі з головою стортингу (парламенту) Норвегії Олеміком Томмессеном.

"У цьому році ми відзначаємо 85-ту річницю із часу початку Голодомору, який багатьма країнами вільного світу визнаний геноцидом українського народу. Визнання Голодомору геноцидом українського народу на законодавчому рівні в парламенті Норвегії зміцнить наші міждержавні відносини", - цитує Парубія прес-служба ВР.Спікер Ради також подякував норвезьким парламентаріям за підтримку України в умовах російської агресії. "Норвегія - одна з перших країн у світі, яка у своїх офіційних документах назвала Росію країною-агресором", - зазначив Парубій.Окрім того українська делегація закликала норвезьких парламентаріїв вплинути на зупинку будівництва газопроводу "Північний потік", адже це "загрожує безпеці України і всієї Європи".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp