Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як на Закарпатті підтримують військових?

22 червня 2014 р., 11:56

Всі кошти, виручені з цьогорічного фестивалю в Колочаві, витратять на потреби військових.

Вже вдруге у музеї-скансені «Старе село» у Колочаві відбувся фестиваль ріплянки. Цьогоріч він мав трохи змінену назву — «Благодійний фестиваль ріплянки в Колочаві на підтримку української армії».

Ось як описав свої враження на сторінці у «Фейсбуці» голова Міжгірської райдерж­адміністрації Андрій Шекета: «Перебуваю зараз у Колочаві, в музеї-скансені «Старе село», на фестивалі ріплянки, який організований Станіславом Аржевітіним. Він є благодійний, і всі зібрані кошти будуть передані на потреби української армії. На вході всіх зустрічали Іван Ольбрахт та Едмунд Еган, а на території села ходять упівці, угорські шандери, червоноармійці, вівчарі, корчмар-єврей Гершко тощо. А от, до речі, й Путін. Він ходить за огорожею, і його сюди ніхто не впускає. Зараз екскурсія музеєм, потім поїдемо вузькоколійкою і будемо їсти ріплянку».

Ріплянку, до речі, готували із грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою та іншими приправами. А опісля навіть визначали переможців кулінарної частини фестивалю.

Відкрили в його рамках ще один музей — «Кіно-книгарня», де відбулася зустріч із колочавськими книгарями – дяком Іваном Лугошем (1747 р.), Іваном Ольбрахтом (1933 р.) та Станіславом Аржевітіним (2014 р.). А ще цього дня всі бажаючі змогли проїхатися «Колочавською вузькоколійкою» від станції «Чертежик» до станції «Шугай» на дрезині, у вагоні-офісі, швидкій допомозі та на паровозі, а також переправитися через річку Колочавку в люльці-кориті.

Оксана НЕВИЦЬКА
русин 22.06.2014 17:44 IP: 119.71.99.176
Путiн у колочавi!!! Господи,просвiти вам розум,люди.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp