Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Нідерландах хочуть зобов’язати Україну підписати додатковий документ щодо асоціації з ЄС

23 лютого 2017 р., 19:50

Сьогодні відбудеться голосування за законопроект з пропозицією ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС

У парламенті Нідерландів запропонували зобов’язати Україну підписати додатковий політичний документ стосовно угоди про асоціацію Україна-Європейський Союз.

Відповідна пропозиція авторства лідера Соціалістичної партії Нідерландів Гаррі ван Боммеля внесена до порядку денного нижньої палати парламенту. Вона буде розглядатися сьогодні відразу після голосування за урядовий законопроект щодо ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Нагадаємо, що згідно з результатами обговорення законопроекту, внесеного урядом Нідерландів, з пропозицією ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС, у нижній палаті нідерландського парламенту достатньо голосів за його прийняття.

Для завершення ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС відповідний закон має бути затверджений Другою палатою (нижня палата) та Першою палатою (верхня палата).

Як повідомлялося, 16 січня уряд Нідерландів погодив документи на ратифікацію асоціації Україна-ЄС. Голландський прем'єр зазначив, що для прискорення процесу уряд Нідерландів просить Державну раду провести термінову оцінку документа.

Нагадаємо, 15 грудня 2016 року в ЄС схвалили пропозиції уряду Нідерландів про умови завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Прем'єр Нідерландів Марк Рютте наполягав на тому, щоб Угода про асоціацію не надавала Україні оборонних гарантій і не була кроком до членства в ЄС, інакше Нідерланди зірвуть угоду. Після досягнення згоди Рютте зазначив, що такий крок був необхідним, "оскільки це забезпечує можливість рухатися єдиним фронтом проти дестабілізуючої зовнішньої політики Росії".

У нижній палаті парламенту Нідерландів 1 лютого зареєстрували законодавчу пропозицію, що містить рекомендацію ухвалити закон, яким була ратифікована Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Водночас верхня палата (Сенат) голосуватиме вже після парламентських виборів у березні, під час яких обирається склад нижньої палати. Очікується, що парламент Нідерландів зможе ратифікувати Угоду про асоціацію за два-три місяці.

Нідерландські ЗМІ повідомляли, що верхня палата парламенту Нідерландів готова підтримати асоціацію з Україною, при цьому у нижній палаті парламенту виступають проти урядової декларації.

Окрім того, NYT повідомляло, що одним із противників ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС був голландський лівий депутат Гаррі ван Боммель, який для агітації на різних заходах і в ЗМІ використовував групу псевдо-українців.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp