Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Реалізація цільової програми забезпечила відкриту діяльність органів влади краю

20 січня 2017 р., 18:20

Про це йдеться у проекті рішення «Про виконання у 2016 році

Програми підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики та впровадження реформ на 2016 – 2019 роки», що запропонований на розгляд шостої сесії департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, який очолює депутат облради Денис Ман.

У документі визначено найважливіші завдання, виконані у звітному періоді. Серед таких -забезпечення відкритої діяльності органів виконавчої влади з питань фінансової децентралізації, формування фінансово спроможних територіальних громад, впровадження реформ у всіх галузях та сферах діяльності та ефективної реалізації реформ на місцевому рівні, у тому числі з урахуванням змін до бюджетного, податкового законодавства, нової концепції міжбюджетних стосунків та підвищення самостійності місцевих бюджетів. Проведення роз’яснювальних заходів з питань реалізації відповідно до законодавства програм соціально-економічного розвитку області з охопленням широкої аудиторії як працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, працівників бюджетних установ, так і громадян.

Окреслено й інші важливі питання, а це - надання оперативних консультацій, обговорення актуальних питань по впровадженню реформ та соціально-економічного розвитку області за участю фахівців;забезпечення ком’ютерно-технологічної, ефективної матеріально-технічної і фінансової бази структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, супровід програм розвитку;матеріальна підтримка працівників місцевих органів виконавчої влади, а також забезпечення ефективної роботи управління капітального будівництва облдержадміністрації з метою завершення робіт із будівництва та реконструкції об’єктів соціально-культурної сфери області та погашення заборгованості.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього 40000,0 тис. грн., в тому числі на реалізацію заходів відповідальними виконавцями, передбачених Програмою на 2016 рік, з обласного бюджету передбачалося виділення коштів у загальній сумі 12 400,0 тис. гривень.

Фактично за результатами звітного період з обласного бюджету було виділено 6 842,1 тис.грн. (або 55,2 відсотка до обсягу, передбаченого Програмою), з них: загальний фонд – 6 002,1 тис.грн., спецфонд (капітальні видатки) – 840,0 тис.грн. Видатки за звітний період - 6 828,8 тис. гривень.

Результатом виконання заходів цієї Програми у 2016 році є: оновлення парку комп’ютерної, офісної та оргтехніки структурних підрозділів ОДА, придбання ліцензійного програмного забезпечення до комп’ютерів та витратних матеріалів; сучасне інформаційно-технічне забезпечення діяльності органів влади; проведення семінарів, конференцій, нарад, навчань, практикумів, круглих столів з актуальних питань застосування законодавства, з впровадження реформ у різних галузях діяльності; матеріальна підтримка працівників структурних підрозділів облдержадміністрації, що у свою чергу дало змогу підвищити ефективність та якість роботи облдержадміністрації щодо реалізації власних і делегованих повноважень, забезпечення якісними аналітичними, інформаційними і звітними матеріалами, необхідними для прийняття ефективних управлінських рішень.

Із застосуванням сучасної комп’ютерно-технологічної бази налагодився зворотній зв’язок щодо співпраці місцевих держадміністрацій, їх структурних підрозділів, органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади з підприємствами, установами, організаціями та громадянами області у процесі реалізації державної регіональної політики. Враховувалась думка громадськості у вирішенні завдань соціально-економічного і культурного розвитку територій. Покращився процес інформування жителів області про діяльність місцевих органів виконавчої влади.


Прес-служба облради

Схожі новини

Задля поліпшення стану навколишнього природного середовища на Закарпатті внесені зміни до обласної програми
Завдяки реалізації 4-х програм у Закарпатті реалізовано 25 проектів регіонального розвитку
У Закарпатті ефективно реалізується 76 регіональних цільових програм (ФОТО)
Закарпаття має можливість брати участь одразу у трьох масштабних програмах
Закарпатці мають унікальну можливість долучитися до європейських програм (ФОТО)
Закарпаття не використовує всіх можливостей програм транскордонної співпраці ЄС для розвитку області
Реалізація регіональної Програми дасть змогу впровадити механізм електронного урядування в роботу органів виконавчої влади з громадськістю
Задля популяризації сімейних цінностей сучасної родини
Депутати облради затверджуватимуть Програму спільних дій Пряшівського самоврядного краю та Закарпаття
Державна податкова служба України надає для тестування безкоштовне програмне рішення

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp