Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Хустському замку виявили таємний хід (Фото)

19 серпня 2016 р., 14:30

Він був схований у непрохідних чагарниках

Майже 8 років туди і близько не можна було підійти.

З червня хустські активісти активно займаються добровільною і благородною справою – розчищенням руїн старовинної фортеці у місті над Тисою.

За цей час волонтери зробили справді титанічну роботу – вирізали чагарники, прибрали сміття, оголили останки колись величного палацу, встановили лавиці.

А 18 серпня активісти натрапили на таємничу знахідку – чи то на підземний хід, чи то на вентиляційну шахту.

– Нас працювало троє. Ми займалися звичною справою і раптом знайшли дивний хід, який, скоріш за все, є таємним входом до караульної до замку. Також ми натрапили на рештки штукатурки з написами. Загалом результатами роботи я дуже задоволений. Залишилося чимало яскравих вражень. Зважаючи на невелику кількість працівників, вдалося виконати чималий обсяг роботи. До слова, ми дісталися місць, якими не ступала людська нога протягом останніх 5-8 років. Поверхнево ми прибрали караульну, а також оборонні мури зліва від В’їзної брами до Других Воріт. Велике спасибі Сашкові і Олегу. Всі працювали на повну силу, – каже редакції новин «Карпатського об’єктива» очільник ГО «Фойта» і організатор великого «прибирання» Іван Куделя.

Цікаво, що під час експедиції Олександр Рокосовик спустився в підземний хід і зробив унікальні світлини дивної знахідки.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp