Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті стартував сезон яфин (Фото)

25 червня 2016 р., 09:52

Ягоди достигли, але поки не на полонинах

Цьогоріч сезон збору ягід на Закарпатті настав раніше як торік. Деякі ягоди навіть на місяць раніше достигли. На календарі тільки 23 червня, а полуниці, черешні на зелених ринках уже нема. Ще можна придбати суницю, городню малину. Закарпатці вже встигли посмакувати і вишнями, і порічками, і чорною смородиною, і навіть – яфинами, пише Карпатський об’єктив.

З початку поточного тижня на Зеленому ринку в Ужгороді продають яфини (чорниці). За півлітрову банку правлять 20 грн., за літрову – 40. У вівторок, 21 червня, у переповненому салоні рейсового автобуса «Вільшинки -Ужгород» їдуть два чоловіки і жінка (волохи) з повними 15-літровими відрами яфин. Питаю де збирали.

– У Лумшорах, – відповідає чоловік із чорними вусами, виблискуючи двома золотими фіксами. Каже, що вчора продавав яфини на Корятовича, які в неділю назбирала його дружина і діти. На пішохідній зоні біля ринку повнява жінка років 58 продає яфини. Ціна – 40 грн. за літр. Ще має півкошика. Неохоче розповідає, де збирала. «На Перечинщині, але не на полонині, бо полонина гола – останні роки не родить яфини», – розповіла жінка.

У післяобідню пору четверга на тротуарі біля автостанції у Перечині жінка років 65 продавала літрову банку яфин за 25 грн.

– Дуже хочу продати і їхати додому худобу годувати, – пояснила жінка чому здешевила свій товар.

Торік за літрову банку чорниць правили 30-35 грн. Яфини – ягода, яка користується великим попитом у закарпатців завдяки своїм цілющим властивостям. Ягода і смачна, і корисна, помічна при багатьох недугах.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp