Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Рахівщині взялись пиляти ліс (ФОТО)

9 квітня 2016 р., 12:05

Проте цілком законно.

Після масштабної реконструкції вчора, 8 квітняв в селі Чорна Тиса заробив цех по якісному розпилюванні будь-яких порід деревини.

Однак, оскільки в районі зростає переважно ялина європейська, для виробництва буде використовуватися масив даної породи дерева. З роботою машин познайомилися фахівці лісових господарств з усього району.

Підприємство буде випускати високоякісні екологічні будівельні матеріали (термооброблені і насичені дошки і стругані пиломатеріали) з терміном служби від 50 до 100 років.

«Такого, єдиного в своєму роді обладнання, немає поки ні у кого в районі, - зазначив заступник начальника обласного управління лісами Ігор Коцур. - У цеху встановлено сім виробничих стрічок. Він забезпечує автоматичний якісний процес розпилу дошки. Працює в двох режимах. З його появою вдалося збільшити не тільки продуктивність, але і значно покращити якість матеріалу з мінімальною кількістю фізичних витрат і відходів».

- Нове високотехнологічне підприємство має велике значення не тільки для району, а й для області, - зазначив директор ДП «Ясінянське ЛМГ» Василь Телечук. - По суті, створено замкнутий цикл безвідходного екологічно чистого виробництва, це новий крок в розвитку економіки, отже, і всього Ясінянського лісгоспу. Додаткові робочі місця - це реальний внесок в покращення життя людей в цьому селі. І розвиток Ясіня буде багато в чому пов'язано з розвитком даного виробництва. У цеху працюватиме 20 робочих, зарплата яких сягатиме понад 4000 тисяч гривень на місяць.

За інформацією прес-служби Закарпатського ОУЛМГ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp