Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Майбутні закарпатські полісмени готуються до головних іспитів

21 листопада 2015 р., 11:24

Перед Новим роком вони почнуть патрулювання вулиць

Уже півтора місяці тривають навчання майбутніх закарпатських поліцейських. Загалом курс занять патрульних складається із восьми тижнів. 6 тренувальних днів, окрім неділі, із 8:30 до 18:20, курсанти здобувають теоретичні знання та набувають практичних навиків.

Зараз вони відпрацьовують вогневу підготовку – вчаться збирати-розбирати зброю та якомога влучніше потрапляти у мішені. Інструктори відзначають, що перш за все складно було подолати психологічний аспект. Але курсанти стабільно демонструють прогресивні успіхи.

«Частково ви вже бачили наші успіхи. Тобто варто говорити, що у новій вправі у них влучення не виходять за третю зону, за третє коло у мішені. Звісно, були і свої моменти, психологічні, у майбутніх поліцейських, десь довелося переборювати себе. У нас ще приблизно 2 – 2,5 тижні залишилося занять. Вони вже відпрацьовують складні вправи, зі зміщенням вогню по мішеням, зі зміною положень», – розповів Ужінформу Олександр Чурей, інструктор, інспектор із особливих доручень відділу профпідготовки Управління кадрового забезпечення.

Крім того, майбутні поліцейські відпрацьовують і тактику. Усі – і дівчата, і хлопці – займаються на загальних підставах. Адже майбутня служба не передбачатиме гендерних особливостей.

«Вони вже на впевненому шляху до того, аби виходити на вулиці. Процес підготовки триває, рівень досить непоганий, попри усі наші побоювання. Займаються вони загалом 8 тижнів, 6 із яких займає тактика», – пояснив Микола Моргун, інструктор із поліцейської тактики, доц. кафедри тактико-спеціальної підготовки Львівського університету внутрішніх справ.

Через 2 тижні, наприкінці навчань, майбутніх поліцейських очікує комплексний іспит. На випробуванні курсанти мають продемонструвати набуті знання та навички із усіх запропонованих тренерами алгоритмів дій.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp