Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"У Вас у сім’ї росте співачка", - сказали батькові. Проте він тільки розсміявся

18 жовтня 2015 р., 18:08

А зараз це маленьке співоче дитя виросло і виступає у багатьох концертних залах світу

У жовтні закарпатська співачка Мирослава Швах-Пекар перемогла в популярному проекті телеканалу «СТБ» «Караоке на Майдані» і здобула прихильність шанувальників з різних міст України. Це значить, пора знайомитися з Мирославою ближче, чим ми прямо зараз і займемося.

- Мирослава, для початку поділіться з нами своїми враженнями від участі у шоу «Караоке на Майдані».

- Вражень насправді море. Чесно кажучи, зовсім випадково в той прекрасний день опинилася на Хрещатику. У мене залишалося багато часу до поїзда і потрібно було його десь скоротати. Дізнавшись, що проходять зйомки «Караоке на Майдані», я вирішила подивитися на це шоу, так би мовити, зсередини і спробувати взяти участь.

- Ви очікували, що станете переможницею?

- Не очікувала, так як з 10 запропонованих пісень я знала тільки одну. Ну, а найприємнішим було те, що мене підтримали зовсім незнайомі люди. У перших турах вони всіляко намагалися звернути на мене увагу Ігоря Кондратюка, вболівали й у фіналі. Тепер, виходячи з особистого досвіду, можу сказати: участь у «Караоке на Майдані» абсолютно безкоштовна, а голосування чесне. До речі, дуже забавно було повертатися з Києва в Ужгород з телевізором, який я виграла. У поїзді мене кілька разів запитували: невже не знайшлося супермаркету побутової техніки ближче до Ужгороду?

- Ви встигли познайомитися з учасниками шоу?


- З учасників шоу мені найбільше сподобався Едем, з яким я вийшла у фінал. По-перше, у нього сильний і красивий вокал. По-друге, відчувається досвід роботи в сфері культури. По-третє, він випромінює позитивні емоції. Ні з Едемом, ні з іншими учасниками ближче познайомитися, на жаль, не вдалося. Встигла тільки сфотографуватися на пам'ять з Ігорем Кондратюком і з гостем програми Павлом Табаковим. До речі, захоплююся талантом і піснями Павла.

- Після перемоги в «Караоке на Майдані» Ви маєте намір продовжувати підкорювати вокальні телепроекти?

- Після перемоги в «Караоке на Майдані» доля нагородила мене ще одним приємним сюрпризом. По дорозі до Києва, в поїзді я познайомилася з дівчатами, що працюють на одному з центральних каналів країни. Дізнавшись про те, що я співаю, вони запропонували мені заповнити заявку на участь в популярному вокальному телепроекті. Я погодилася. Через деякий час, вже після перемоги на «Караоке на майдані», побувала в Чернівцях на кастингу. Зараз чекаю результатів. Так що, можливо, скоро побачите мене на екрані.

- Розкажіть, як давно Ви на сцені?

- На сцені я з 10 років. Без перебільшень можу сказати, що все почалося завдяки моїм здібностям і тязі до вокалу. Вперше на це звернули увагу музичний керівник і вихователі в дитячому садку. Сказали моєму татові: «У Вас в сім'ї росте співачка», проте тато тоді тільки розсміявся. Я ж співала практично постійно, наспівувала все, що чула. Помітили мою музикальність і в загальноосвітній школі. Записали в музичну школу по класу фортепіано, проте навчання не давалось. Фортепіано виявилось «не моїм» інструментом. Тоді педагоги з музики в загальноосвітній школі стали розучувати зі мною різні пісні, відправляти мене на районні та обласні конкурси, звідки я поверталася з призовими місцями.

- Після школи Ви вирішили пов'язати своє життя з музикою?

- Так. Більше всього на світі я хотіла бути співачкою. Батьки, правда, наполягали на серйозній професії. Вважали, що спів не прогодує. Але все ж мені вдалося їх переконати. Я поступила в Ужгородське державне музичне училище імені Дезидерія Задора. На диво вдалося це зробити за відсутності базового музичної освіти. Закінчила училище з червоним дипломом. Продовжила навчання у Львівській Музичній Академії імені Миколи Лисенка. Після якого отримала диплом з відзнакою, як кваліфікований магістр музичного мистецтва; оперна співачка, концертна співачка, викладач.

- На якихось заходах Вас можна побачити?

- У даний момент я - солістка Закарпатської Обласної філармонії. Виступаю на заходах абсолютно різного формату як в Україні, так і за її межами. У моєму репертуарі є все: від сучасних естрадних пісень до класичних оперних арій. Співаю сольно, під аккомпонимент естрадно - духового оркестру, під аккомпонимент симфонічного оркестру, виконувала партію Оксани в опері «Запорожець за Дунаєм», під час навчання у Львові зіграла у мюзиклі «Львівське ретро» ...

- Також у Вашій творчій біографії має місце дует «Камелія». Розкажіть, як він виник?


- Насправді дует «Камелія» виник без моєї участі і до мого знайомства з нинішньою партнеркою по сцені Оксаною Ленарт. З Оксаною доля звела мене в 2004-му році під час звітного концерту Закарпатської області в столичному Палаці Культури і Мистецтв «Україна». У Оксани якраз щось не заладилося з колишньою колегою, і мені було запропоновано спробувати себе в дуеті «Камелія». Я погодилася. Визнала це для себе цікавим, оскільки раніше виступала завжди сольно. Дует з моєю участю проіснував близько 9 років, потім була творча пауза, а в нинішньому році ми з Оксаною вирішили об'єднатися знову. Влітку здійснили вдалу поїздку до Словаччини, де з великим успіхом виступали на різних фестивалях. Щотижня концерти в нових містах і селищах. Публіка приймала нас з вдячністю, часто виходили на біс.

- У дуету «Камелія» дуже цікавий репертуар. Скажіть, хто автор Ваших пісень?


- Дует «Камелія» виконує виключно написані спеціально для нього пісні. Співпрацюємо з різними закарпатськими та українськими авторами. Частіше за всіх нам пише Яна Садварій. Її творіння легкі для сприйняття і комфортні для виконання. Також з недавніх пір я почала писати пісні. На даний момент дует «Камелія» виконує дві мої пісні, ще кілька пісень не виносилися для широкого загалу.
Але, все попереду!

- Крім концертної діяльності Ви ще викладаєте. Розкажіть про це.

- Є викладачем постановки голосу і концертмейстером-ілюстратором в музичному училищі, яке закінчила. Також займаюся вокалом з дітьми в школі мистецтв.

- З ким Вам більше подобається працювати: з дітьми чи зі студентами?

- Діти мене дуже люблять і новенькі часто просяться до мене. Чесно кажучи, мій графік вже забитий повністю. Але все ж мені комфортніше працювати зі студентами. Вони займаються більш усвідомлено.

- Не секрет, що у Вас підростає дочка. Вона вже проявляє себе творчо?

- Евеліна успадкувала від мене здібності до вокалу, проте бажання розвивати їх особливо не проявляє. Зараз складно сказати, чи буде вона співачкою. Час покаже.

- У вас є хобі?


- Так. Я люблю відвідувати художні виставки, читати літературу з мистецтва. Цікавлюся як класикою живопису, так і творчістю сучасних художників. Відносно недавно відкрила в собі здатність і бажання висловлювати свої думки на папері, так що, можливо, в майбутньому крім пісенних текстів напишу ще і життєву повість.

- Яким книгам і фільмам Ви надаєте перевагу?

- Різним книгам. Цікавлюся усіма напрямками психології. Перечитую твори літературних класиків. Мені подобаються різні енциклопедії жіночої мудрості і жіночого дотепності. Спеціально фільми не шукаю. Найчастіше переглядаю закордонні мелодрами та історичні костюмовані фільми з доповненням кращих зразків красивою класичної музики. Мені приємно стежити за історіями провінційних дівчат, які домагаються успіхів у столиці в російських фільмах.

- Ви знайомі з творчістю закарпатських виконавців?

- Знайома з творчістю практично всіх виконавців, але з усіх зазначу заслуженого артиста України Олександра Садварій. Адже саме він, колись в далекому 2009 році запросив мене заспівати з ним у дуеті під аккомпонимент симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії. Цей дует тоді двічі викликали на бісс ... Дотепер співаємо разом в дуеті на різних концертних майданчиках. Крім того, що Олександр - талановитий вокаліст, він ще й сильна шляхетна особистість. Адже саме він організовує найбільшу кількість благодійних концертів для дітей з особливими потребами в нашому чудовому сонячному Закарпатті.

Starlife.com.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp