Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Найкращий ювілей митця - його виставка

16 серпня 2015 р., 15:03

Вона триватиме у Виноградові до кінця серпня.

Ювілейну виставку живопису заслуженого художника України Василя Поповича цими днями відкрила виставкова зала «Імпасто». Це одна з чергових презентацій митця цього року, якою він звітується перед глядачами і шанувальниками мистецтва.

Василь Попович родом із Великих Ком’ят. Закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва, де нестримне бажання малювати переросло у професію художника завдяки чудовим вчителям: Шандору Петкі, Івану Гарапко, Вільмошу Берецу, Василю Свиді. Чутливе сприйняття природи, краси та невтомна праця швидко допомогли стати йому майстром своєї справи. Хоча ще й досі зауважує, що знаходиться постійно на шляху вдосконалення і пошуку. Учасник багатьох виставок, в тому числі й міжнародних, член об’єднання професійних художників з 1991 року – Василь Попович із тих особливих людей, що не уявляють своє життя без мистецтва. Жити, щоб наповнювати світ красою, дарувати людям неповторне відчуття гармонії – це покликання, якому не зраджує митець у своєму житті.

До Виноградова художник привіз понад три десятки полотен, які живописною красою одягли виставкову залу «Імпасто».Здебільшого, це пейзажі нашого рідного краю, м. Ужгород, натюрморти і декілька портретів. Майстер любить писати на пленерах, безпосередньо в прямому контакті з природою. Тому його полотна свіжі, повітряні і наповнені природнім світлом.

Зі щирими побажаннями здоров’я, успіхів у творчій праці вітали митця голова об’єднання виноградівських художників Карло Керечанин, художник В’ячеслав Попович, керівник апарату РДА Юрій Продан, начальник відділу культури РДА Василь Югас, Марія Селехман, Світлана Тарнавська, а також родичі і представники будинку культури с. Великі Ком’яти. Музичне привітання пролунало з вуст солістки Тетяни Гудачок.
Виставка живопису Василя Поповича – двадцять п’ята у дворічній роботі виставкової зали і триватиме до кінця місяця.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp