Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рошко розповідав школярам про шляхи до щастя

10 квітня 2015 р., 15:40

7 квітня школярі завітали на факультен іноземної філології.

7 квітня декан факультету іноземної філології, письменник, літературознавець-американіст Михайло Рошко поспілкувався з учнями 10–11 класів ужгородської Лінгвістичної гімназії імені Т.Шевченка. Зустріч відбулася в рамках профорієнтаційної роботи.

 

У невимушеній дружній розмові Михайло Рошко разом зі школярами визначили найпопулярніші професії – ІТ-шника, лікаря, перекладача та іноземного філолога – і визнали, що будь-якому фахівцю треба володіти іноземною мовою або користуватися послугами перекладача.

Учні погодилися, що люди зі знанням іноземної мови поліпшують імідж країни за кордоном, рекламують її. Як приклад пан Михайло назвав українського письменника Андрія Куркова, якого знають у багатьох країнах світу. Одна з причин – вміння комунікувати з іноземцями (закінчив факультет іноземної філології). Нині є гостра проблема у фахівцях, які б майстерно і якісно перекладали.

В ігровій, динамічній манері літературознавець-американіст поділився кількома секретами на шляху до щастя, якого прагнуть усі люди. По-перше, потрібно мріяти: людина, яка постійно думає про щось і прагне до нього, обов’язково здійснить свої бажання. По-друге, треба загартовувати характер і вчитися на помилках. По-третє, багато читати. А ще – прагнути гармонії душі і тіла, почуттів та розуму.

Цікаву розмову про шляхи до щастя Михайло Рошко запропонував продовжити на факультеті іноземної філології, де можна відкрити для себе ще багато чого незвичного і цікавого.

Після зустрічі здивовані й зацікавлені учні підходили й детальніше розпитували про привабливі можливості та переваги навчання на факультеті іноземної філології УжНУ. Серед яких, зокрема, – можливість вивчити дві мови та світову літературу, продовжити навчання за кордоном та багато інших.

Після акції Михайло Рошко та директор Лінгвістичної гімназії імені Т.Шевченка Любов Попович обговорили питання співпраці гімназії з факультетом іноземної філології УжНУ.

Іванка Когутич, Медіацентр УжНУ


Вітя 10.04.2015 18:42 IP: 205.231.225.195
Міша ти мача!!!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp