Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді оселився Гудіні (ФОТО)

24 березня 2015 р., 14:20

Ще одну туристичну принаду в місті відкрили сьогодні.

Сьогодні в Ужгороді, до дня народження відомого фокусника, ілюзіоніста Гаррі Гудіні відкрили міні-пам'ятник на його честь. Гаррі – угорець, народився у Будапешті. А його бабуся – мігрантка із села Йовря (нині – Сторожниця Ужгородського району). Про це на відкритті розповів Федір Шандор, завідувач кафедри туризму УжНУ.

 

Гаррі- майстер неймовірних звільнень від найнадійніших пут і замків. Тому саму скульптуру встановили на металевий загратований постамент, сюди можна буде чіпати свої замки, які б симовлізували проблеми, що у будь-якому ивпадку можуть бути вирішені. Бронзові руки фокусника теж у замках.На відкритті побував генеральний консул Генконсульства Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаї. Він зазначив, що скульптура привабить більше туристів до Закарпаття, яких останнім часом поменшало. А Угорщина у свою чергу не ставитиме жодних перепон і "замків" для відвідин їхньої країни українцями.

Цікавий факт причетності знаменитості до Закарпаття виявив журналіст Олександр Попович, в мережі він побачив повідомлення ймовірних родичів Гудіні, де йшлося про генеалогічне дерево сім'ї та відкрив місце походження бабусі фокусника.

Бронзову фігурку Гудіні подарують у Будапешт. А на її місце відразу встановлять ще одну. Скульптура доповнить туристичний маршрут міні-скульптур по Ужгороду.

Заголовок


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp