Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До кінця року 177 бюджетних закладів на Закарпаття мають перейти на альтернативні джерела енергії

15 березня 2015 р., 14:12

На реалізацію завдання виділено більше 100 мільйонів

Протягом 2015 року у Закарпатській області переведуть на тверде паливо та електроенергію котельні, які забезпечують теплом 177 закладів бюджетної сфери.

Кількість закладів освіти, культури та медицини, які першочергово мають відмовитися від російського газу, різко зросла після внесення змін до програми переходу об’єктів на альтернативні види палива у 2012-2015 рр.

Згідно з додатком до проекту рішення, на реалізацію програми планується витратити 100 млн 99 тис. гривень. Більше половини цієї суми – майже 60 млн гривень – має знайти обласний бюджет, 15 млн гривень – повинні виділити місцеві бюджети, решту – область надіється отримати з державного бюджету.

Передбачається, що за згадані кошти на Закарпатті проведуть енергоаудит бюджетних закладів, облаштують твердопаливні або електричні котли замість газових, під'єднають теплоносій до існуючої системи теплопостачання. У 2015 році програма також передбачає встановлення теплових насосів, однак у документі не зазначені джерела фінансування цього заходу.

Нагадаємо, що сьогодні в області тільки 81 із 1148 бюджетних котелень працює на альтернативних видах палива. Причому у 2014 році вдалось перевести з газу на тверде паливо лише 17 котелень, які опалюють установи бюджетної сфери.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp