Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді встановили міні-пам’ятник кубика Рубіка (ФОТО)

21 грудня 2014 р., 11:17

40-річний ювілей створення головоломки не пройшов осторонь обласного центру Закарпаття.

Сьогодні, 21 грудня, аналог популярної на весь світ інтелектуальної головоломки "Кубик Рубік", відкрили в Ужгороді, на честь 40-ї річниці з дня створення. Встановили міні-скульптуру на поручнях Православної набережної, неподалік від "Свободки", - пише Закарпатський кореспондент.

Кубик Рубік - одна з найпопулярніших іграшок на планеті. З часу її виробництва на планеті було продано близько 350 мільйонів екземплярів. Щороку проводяться чемпіонати світу по швидкісній збірці, про Кубик пишуть книги, знімають фільми, його навіть використовують в шпигунських іграх. А вчора в Ужгороді, у книгарні "Кобзар" відбувся флешмоб, присвячений ювілею Кубика Рубіка.

На виготовлення міні-скульптурки використано 1 кілограм бронзи і зроблений він за стандартними розмірами Кубика Рубіка. Михайло Колодко, автор міні-скульптури виготовив його в Дебрецені. Поки що це найменша міні-скульптурка в нашому місті. Окрім того, на площі біля копії "Свободки" встановлено міні-копії табличок назви міст - Будапешта, Дебрецена, Праги і з позначеними на них кілометражем від Ужгорода.

{g}

Отже в Ужгороді з'явилась ще одна родзинка, і неодмінно пам'ятник Кубика Рубіка додасть нашому місту ще одну цікавинку в туристичну скарбничку:

- Це новинка для міста і наш маленький шедевр. Кожен шостий мешканець планети хоч раз тримав кубик-рубік у руках. Тепер Ужгород матиме свій екземпляр всесвітньої іграшки.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp