Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Польща хоче збільшити газові поставки в Україну

13 грудня 2014 р., 18:50

Для цього створять нові вузли передачі.

Суть проекту полягає в створенні нових вузлів передачі газу на польсько-німецькому кордоні.Польська компанія Polenergia розглядає проект будівництва у Польщі та Німеччині газопроводів для збільшення обсягів поставок газу в Україну, повідомляє Polska Agencja Prasowa.

Видання зазначає, що Нафтогаз висловив зацікавленість у цій інвестиції.

Вартість проекту оцінюється в 440-460 мільйонів євро. Згідно з планами, пропускна здатність німецько-польського газопроводу повинна бути на рівні 5 млрд кубометрів, українського - 8 млрд кубометрів з можливістю розширення до 10 млрд кубометрів.

Постачання сировини, пропоновані Польщею Україні, належать до реверсного типу: газ західними країнами купується у Росії за фіксованим договором, а потім перепродується Україні за спотовою схемою.

Реверсні поставки газу в Україну, хоча і звільняють Київ від діалогу з Москвою, вимагають створення складних логістичних газотранспортних ланцюжків і збільшення поставок газу в країни, що надають реверсні послуги.

Як повідомлялося, 9 грудня Україна знову почала отримувати природний газ з Росії. Добовий обсяг поставок газу становить 43,5 мільйона кубометрів.

Раніше в Газпромі заявили про зниження можливостей для постачання російського газу в Європу через невеликий обсяг його закупівлі Україною.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp