Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В управлінні МВС освятили стеллу загиблим героям-чорнобильцям (ФОТО)

12 грудня 2014 р., 14:26

430 закарпатських міліціонерів брали участь у ліквідації аварії, півсотні з них уже немає в живих…

Закарпатська міліція вшановує пам'ять своїх колег, життя яким вкоротив підступний атом Чорнобиля. 14 грудня Україна вшановує пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Напередодні урочистості відбулися і в закарпатській міліції. В урочистій обстановці було відкрито й освячено стеллу загиблим героям-чорнобильцям із фотографіями 51 закарпатських міліціонерів, життя яких забрав підступний атомний вбивця. 

В присутності керівництва УМВС і численних гостей-ліквідаторів аварії на ЧАЕС стеллу освятив й провів молебень за душами усопших «чорнобильців» о.Миколай Кабацій. А далі в клубі управління відбулися урочистості, які відкрив начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич. Сергій Олексійович зробив екскурс в історію чорнобильської трагедії. 3480 закарпатців взяли участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, з них 430 працівників міліції. На жаль, півсотні з них уже немає в живих… 

Хвилиною мовчання зал вшанував пам'ять загиблих героїв. До пам′ятника загиблим було покладено корзину з квітами. Великій групі «чорнобильців» було вручено грошові премії та відзнаки УМВС і обласної влади. 

{g}

Очільник УМВС висловив подяку людям, з ініціативи яких було встановлено стеллу «чорнобильцям» - голові Асоціації УМВС «Чорнобиль» Петру Бронтерюку та ветерану ОВС полковнику міліції у відставці Володимиру Цанько. Вони ж видали і пам′ятний буклет, присвячений річниці чорнобильської трагедії, який буде роздано родинам загиблих «чорнобильців». 

З щирою промовою перед присутніми виступив і сам сивочолий ветеран і «чорнобилець» Петро Бронтерюк, який висловив подяку очільнику міліції за турботу про «чорнобильців». 

- Чорнобиль залишається глибоким болем і відкритою раною України. Це наша історія, яку слід пам′ятати, аби не робити більше таких помилок. Адже без минулого немає майбутнього, - підсумував полковник Сергій Шаранич. 
СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp