Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Іршавчани підкорюють Словаччину

15 листопада 2014 р., 17:05

Туди поїхкав Іршавський хор.

Іршавський хор працівників культури взяв участь у XXIV-му фестивалі великої духовної спадщини русинів-українців у Словацькій Республіці, який проходив у м. Снина.

У фестивалі також взяли участь художні колективи, серед яких українські діаспори зі Словаччини,  Польщі, Сербії та України.

Колектив продемонстрував програму духовних творів: «Отче наш» та «Богородице Діво, радуйся…» в обробці Я.Яциневича, «Благослови душе моя Господа» К. Стеценка, «Юбілате» Ласло Галмоса, за що отримав Диплом фестивалю. А також хор іршавчан відвідав українську православну церкву у селищі Стакчін, де виконав духовні твори, а його учасники отримали святі іконки з рук настоятеля церкви.

- Близько 20 років тому я була учасницею цього фестивалю, а зараз мені було безмежно приємно повернутися вже зі своїм колективом. Наш колектив здійснив поїздку у складі 25 чоловік. Нас дуже гарно прийняли, на надзвичайно високому рівні відбувся фестиваль. Найбільше нас вразило високе, шанобливе ставлення, адже серед всіх 9 колективів, що прийняли участь, ми виконали надзвичайно складні твори у оригіналі, а на завершення нас попросили виконати українською мовою «Многая й благая літа», - сказала художній керівник — провідний методист Іршавського районного будинку культури Оксана Сідор.

Також на найближчому тижні хор ветеранів культури Іршавщини планує завітати з концертом у санаторій Сонячне Закарпаття що у Сваляві.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp