Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді розпочався фестиваль кіно про права людини (ФОТО)

10 листопада 2014 р., 21:50

Сьогодні показали "Євромайдан. Чорновий монтаж", "Південний кордон" та "Путінські ігри"

В Ужгороді відбулось відкриття Одинадцятого Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Про це повідомила Марія Менждул.

Цьогорічна головна тема фестивалю Docudays UA – «Ідеорупція». На жаль, корупція в Україні давно набула ознак ідеології, яка з роками стійко закріпилась в українській ментальності. Цьогорічною темою ми прагнемо осягнути масштаби корупції в Україні та світі, показати, як солідарність звичайних людей може протистояти ідеорупції.



«Ідеорупція» – це новотвір від команди фестивалю, який розглядає корупцію як явище, настільки руйнівне для суспільства, що тільки масовий спротив громадян здатен здійснити доленосні зміни в країні. Ми говоритимемо про корупцію як тотальне порушення прав людини: права доступу до інформації, права на справедливий суд, права на свободу слова та багатьох інших свобод.

Мандрівний фестиваль є традиційним продовженням Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UА, який цьогоріч пройшов у Києві з 21 по 28 березня. На ХІ Docudays UA були представлені 72 стрічки (37 із них – конкурсні) із 32-х країн світу, таких як Швеція, Австралія, Австрія, Бельгія, Болгарія, Великa Британія, Данія, Естонія, Єгипет, Ізраїль, Іран, Іспанія, Італія, Канадa, Ліван, Литва, Нідерланди, Німеччинa, Норвегія, ОАЕ, Польщa, Росія, Румунія, Сербія, США, Чехія, Чилі, Фінляндія, Франція, Хорватія, Швейцарія та Україна.

Першого дня фестивалю ужгородці мали змогу проглянути такі фільми "Євромайдан. Чорновий монтаж", "Південний кордон" та "Путінські ігри"

Запрошуємо завтра на показ, який відбудеться на факультеті європейського права та правознавства, Заньковецька 89, б. 

Вхід вільний.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp