Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Опановувати хокей діти можуть і під час свят

2 січня 2017 р., 13:30

Спот не має вихідних

Закарпатська федерація хокею під новорічне свято робить унікальний подарунок для дітей. На ковзанці «Ice land» вони мають можливість безкоштовно навчитися одній з найцікавіших ігор світу – хокею.

І не просто вчитися, а й у майбутньому втілити свої знання. Вже незабаром в Ужгороді стартує легендарний турнір «Золота шайба» і в ньому може взяти участь кожен бажаючий.

Ідея безкоштовного навчання дітей азам хокею виникла в рамках традиційного «соціального катання». В Ужгороді на ковзанці «Ice land» вже не перший рік діє ця акція. Школярі міста завдяки їй мають унікальну можливість покататися на ковзанах – в рамках шкільного уроку фізкультури. Що важливо, все це безкоштовно. «Соціальне катання» проводять з понеділка по п’ятницю – з 9.00 по 14.45. Тривалість одного катання – 45 хвилин. Завдяки таким заходам вдалося суттєво збільшити кількість дітей, які вміють кататися на ковзанах, та які зацікавилися спортом.

Саме в рамках «соціального катання» керівництво Федерації вирішило дати можливість дітям не тільки кататися на ковзанах, а й навчитися вправно володіти ключкою. Кожен, хто бажає, може навчитися самим елементарним діям – забивати голи, вивчити комбінації, ознайомитися з основними правилами. Таким чином, федерація планує відновити інтерес дітей до хокею.

Також, керівництво федерації вирішило цієї зими провести давно забутий масовий дитячий турнір «Золота шайба». В Ужгороді та Мукачеві, з середини 70-их до кінця 80-их, цей турнір проводили щороку. В ньому брали участь дитячі аматорські команди з усіх куточків міст. Тепер ці змагання обіцяють відновити.

І діти вже готуються до цієї історичної події в закарпатському спорті. Школярам подобаються уроки хокею на ковзанці і вони охоче освоюють нюанси популярної в світі гри. Тренування проводять професійні тренери.

Окрім того, в Ужгороді продовжує свою роботу дитяча школа хокею – вихованці закладу, команда «Закарпатські ведмеді», успішно грають у всеукраїнських та європейських турнірах різного рівня.

За матеріалами Дениса Фазекаша, Закарпаття Спортивне


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp