Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорщина нагнітає ситуацію на Закарпатті

13 травня 2014 р., 09:35

Новий уряд Угорщини вимагає в України розширити права закарпатських угорців.

Угорці, які проживають на території України, повинні отримати автономію і подвійне громадянство. 

Про це заявив у парламенті Угорщини прем'єр-міністр Віктор Орбан. 

"Ми розглядаємо угорське питання як європейське питання. Угорці, які живуть у Карпатському регіоні, мають право на подвійне громадянство, на права національної спільноти й на автономію", - зазначив він. 


"Становище 200 тисяч угорців за національністю, які живуть в Україні, надає цьому питанню особливої гостроти. Угорська громада там повинна отримати подвійне громадянство, всі права національної спільноти, а також вона має отримати можливість самоврядування. Це наші чіткі очікування від нової України, яка зараз постає", – додав угорський прем'єр. 

У свою чергу, Віктор Орбан підтримав українську владу в розбудові демократичної держави. 

Слід зазначити, що в Україні живе, за різними даними, від 160 до 200 тисяч угорців. В інших країнах є значно більші угорські меншини – в Сербії угорців від 250 до 290 тисяч, у Словаччині близько 500 тисяч, а в Румунії понад мільйон осіб угорської національності. 

Раніше в міністерстві закордонних справ Угорщини заявили, що Будапешт не буде порушувати територіальну цілісність України і не намагатиметься приєднати до себе Закарпаття.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp