Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кримські татари надумали створити окрему автономію

29 березня 2014 р., 13:43

Делегати курултаю (з'їзду) мають намір ухвалити постанову "Про реалізацію кримськотатарським народом права на самовизначення на своїй історичній території в Криму".

"Ухваленням цього документа ми оголошуємо всім сторонам про початок політичних і правових процедур щодо створення національної територіальної автономії кримськотатарського народу на його історичній території в Криму", - заявив голова меджлісу кримських татар Рефат Чубаров, виступаючи перед делегатами позачергової сесії курултаю (з'їзду) 6-го скликання у суботу в Бахчисараї. 

При цьому він зазначив, що подальший розгляд кримської ситуації та пошук ефективних шляхів її вирішення вийшов на той рівень, де основну роль відіграватимуть сторони, залучені в конфлікт, міжнародні організації, насамперед ООН. 

"Однак, безперечно і те, що під час цих зусиль і пошуків вже нікому, жодній стороні не має бути дозволено переступити через невід'ємне і природне право кримськотатарського народу самому визначати свою долю, своє майбутнє на своїй історичній території в Криму", - сказав Р.Чубаров. 

На з'їзді присутні близько 250 делегатів. Сесія розпочалася виконанням гімну кримських татар, потім роботу курултаю благословив муфтій мусульман Криму Хаджі Еміралі Аблаєв, який зазначив, що "після багатьох років депортації кримські татари повернулися на свою батьківщину". "Незважаючи на те, що сьогодні Крим переживає важкі часи, ми не повинні залишати Крим", - зазначив він. 

Гостем на курултай приїхав глава Республіки Татарстан Рустам Мінніханов.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp