Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Лавров заявив, що в Україні дискримінують угорців

8 лютого 2015 р., 21:20

Начебто їх мобілізують у значно більших пропорціях, ніж етнічних українців

Те, що сучасне керівництво Угорщини на чолі з Віктором Орбаном дуже лояльне до Росії – не секрет. Цими днями думку про «співпрацю» угорської влади з путінським режимом підтвердив сам міністр закордонних справ Росії. У своїй промові під час 51-ої Конференції безпеки у Мюнхені Сергій Лавров заявив, що в Україні (читай – на Закарпатті) обмежують права етнічних угорців. Зрозуміло, що це – слова не так Москви, як дружнього їй Будапешту.



"Тут, напевно, соромляться про це говорити, але нам відомо, що зараз проводиться мобілізація, яка наштовхується на дуже серйозні труднощі в Україні. Представники угорської, румунської меншин відчувають, що їх дискримінують. Їх набирають у значно більших пропорціях, ніж етнічних українців, -- заявив Сергій Лавров. -- Чому не поговорити про те, що в Україні живуть не тільки українці й росіяни? Там є й інші національності, які хочуть там жити. Чому їм не забезпечать рівні права?»

Також міністр закордонних справ Росії висловив ще одну «стурбованість» Будапешту: «Коли були вибори до Верховної Ради, я знаю, що угорська меншість просила "нарізати" виборчі округи таким чином, щоб хоча б один етнічний угорець потрапив до Верховної Ради».

Ідея відома: угорці вже давно хочуть мати свій автономний виборчий округ на Закарпатті. І хоча Київ на це не погоджується, насправді угорська громада області має свого представника у парламенті. Причому йому навіть не було потреби змагатися на окрузі – Ласло Брензович став нардепом за списком Блоку Петра Порошенка. І преспокійно може лобіювати і відстоювати права угорців на найвищому рівні.

Щоправда, про це пан Лавров у Мюнхені чомусь промовчав…

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp