Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Гуцулам Закарпаття, Путильщини та Прикарпаття присвятили дилогію "Заворожений світ"

29 серпня 2014 р., 20:17

Вийшла вона завдяки пошукам творів про Гуцульщину відомого видавця, письменника і журналіста Олександра Масляника — уродженця закарпатського Рахова.

У львівському видавництві «Тиса» побачила світ книга-дилогія на 500 сторінках «Заворожений світ», автор якої Михайло Ломацький.

Цей український етнограф, фольклорист, публіцист, культурно-громадський діяч і педагог був родом із села Суходіл (нині — Гусятинського району) на Тернопіллі. Та відтоді, коли у 1913 році почав жити у гірському селі Голови під Чорногорою (тодішній Косівський повіт, а сьогодні Верховинський район Івано-Франківської області), закохався у чарівну природу і добрих людей Гуцульщини.

Саме цьому краю та гуцулам Буковини, зокрема її Путильщини, Закарпаття та Прикарпаття і присвячена дилогія «Заворожений світ». Її дві частини були видані у 1965—1966 роках у Мюнхені, Нью-Йорку і Торонто.

Тепер же «Заворожений світ» — перша в Україні книга Михайла Ломацького видана у повному обсязі. І зроблено це завдяки постійному пошуку творів про Гуцульщину відомого видавця, письменника і журналіста Олександра Масляника — уродженця закарпатського Рахова, котрий уже віддавна мешкає і працює у Львові.

Додамо, що презентації книги Михайла Ломацького «Заворожений світ» відбудуться незабаром на міжнародному книжковому форумі у Львові, а також у Рахові та Верховині.

Василь Гейніш


Anna 24.12.2017 13:34 IP: 208.42.124.91
Перейшовши за силкою нижче, Ви зможете побачити презинтацію двохтомника М.Ломацького у Львівській Обласній Бібліотеці. https://www.youtube.com/watch?v=sfwvqNWKf08

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp