Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ректор УжНУ провів у Єрусалимі навчальні курси для європейських нейрохірургів

11 лютого 2019 р., 14:15

Минулого тижня у Єрусалимі (Ізраїль) відбулися навчальні курси Європейської асоціації нейрохірургічних товариств (EANS).

 

 Вони проводяться тричі на рік в різних країнах світу з циклом у 4 роки і є найважливішими та найпотужнішими серед усіх курсів EANS. Слухачами є нейрохірурги віком від 25 до 40 років, а лекторами і тренерами – провідні світові фахівці. Членом тренувального комітету Європейської асоціації нейрохірургічних товариств є і ректор Ужгородського національного університету. До слова, Володимир Смоланка – єдиний з українських лікарів усіх медичних спеціальностей, який викладає на курсах європейських асоціацій.

У коментарі офіційному сайту УжНУ професор В.Смоланка розповів: «Упродовж 4-річного циклу курсів ми викладаємо такі великі блоки тем: судинна нейрохірургія, нейрохірургія хребта і спинного мозку, онконейрохірургія, а також травма центральної нервової системи. Цього разу тематика курсів стосувалася судинної нейрохірургії. Протягом цих днів я вів засідання, прочитав лекцію для слухачів курсів і модерував 8 дискусійних груп. Це такий формат роботи, коли викладач представляє клінічні випадки, які ми зі слухачами разом обговорюємо: дискутуємо про діагностику і можливі варіанти вирішення конкретних клінічних ситуацій».

Додамо, що професор Володимир Смоланка вже сьомий рік є одним з 30 членів тренувального комітету Європейської асоціації нейрохірургічних товариств. За цей час такі навчальні курси, як у Єрусалимі, пройшли більше 20 українських нейрохірургів.

{g}



Інформаційно-видавничий центр

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp