Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як закарпатські прикордонники в крижану воду пірнали (ФОТО)

21 січня 2019 р., 11:15

У День Хрещення Господнього

Одне з дванадцяти найбільших свят церковного року – Хрещення Господнє, відсвяткували сьогодні в Державній прикордонній службі України.

{g}

У цей день багато людей вирушають купатися в ополонку, віруючи в цілющу силу хрещенської води, і будуть відправляти один одному радісні привітання з цим святом. Адже здавна вважається, що на Водохреща відкриваються небеса і вода набуває цілющих властивостей, які зберігає протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.

І саме в цей святковий день курсанти Національної академії Держприкордонслужби виявили бажання пірнати у воду. Так, біля озера, що на території польового центру забезпечення навчального процесу єдиного в Україні вищого прикордонного навчального закладу, капеланом, Протоієреєм отцем Дмитром, проводився обряд освячення води. Разом з ректором академії генерал-майором Олегом Шинкаруком офіцери та курсанти занурилися у воду, демонструючи власним прикладом свою відданість традиціям українського народу.

Також до святкування Хрещення Господнього долучилися прикордонники Донецько-Луганського регіонального управління, що діють у складі Об’єднаних сил. Окрім самих військовослужбовців тут і їхні родини. Незважаючи на досить прохолодну воду, прикордонники сміливо занурювалися у воду, демонструючи власним прикладом свою відданість козацьким традиціям українського народу. Хтось занурюється в ополонку, а хто ще не готовий – висловлює свою підтримку, загортаючи рідних в теплі рушники.

Біля всіх місць де проводилися такі заходи прикордонники встановили намети, в яких усі бажаючі могли зігрітися біля польової пічки та випити горнятко гарячого чаю.

Подібні заходи з відзначення свята Хрещення Господнього проводилися й в інших органах та підрозділах Держприкордонслужби.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp