Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Встановлено організатора у справі Савченко та Рубана - Матіос (ФОТО)

13 вересня 2018 р., 08:00

Встановлено огранізатора у справі.

Головний військовий прокурор не назвав ім'я встановленої особи, однак наголосив, що поки недостатньо доказів, щоб оголосити підозру.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що слідчі встановили особу організатора у справі, в якій Володимир Рубан та народний депутат Надія Савченко підозрюються в плануванні перевороту і підготовці теракту. Про це він заявив в ефірі 112 Україна.

"У нас встановлено, хто це організовував. Доказів для того, щоб оголосити йому підозра, наразі недостатньо", - зазначив Матіос.

За даними Матіоса військового прокурора, в терактах повинні були взяти участь до 30 осіб.

"Для загальної системи хаосу там повинно було бути до 30 осіб. Ми встановили того, хто займався цією організацією. Ми локалізували. Я не хочу (називати його ім'я, - ред.)", - вказав головний військовий прокурор.

Раніше Генпрокуратура повідомила, що правоохоронці завершили розслідування у справі керівника Центру звільнення полонених Офіцерський корпус Володимира Рубана та народного депутата Надії Савченко, підозрюваних в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Нагадаємо, Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ Майорськ з арсеналом зброї.

За версією слідства, він планував "з використанням мінометів, гранатометів стрілецької зброї та вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів і політичних лідерів.

Рубан перебуває під арештом з 9 березня, а сьогодні, 12 вересня, запобіжний захід продовжили до 30 жовтня.

Савченко заарештували 23 березня. Днем раніше Верховна Рада підтримала подання генпрокурора Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт нардепа.

Її підозрюють в причетності до підготовки державного перевороту в Україні і плануванні теракту в парламенті.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp