Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Підвищення цін на газ врятує Україну від дефолту - Гройсман

8 вересня 2018 р., 10:00

Гройсман виправдав підвищення цін на газ для населення.

Розмір зовнішнього боргу України на поточний момент не дозволяє знизити тарифи на вартість енергоресурсів.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пояснив необхідність підвищення цін на газ для населення. За його словами, якщо цього не зробити, то на Україну чекає дефолт.

Країні необхідно виходити на зовнішні ринки, перекредитовуватися і зменшувати відсотки, пояснив глава уряду.

Включення на каналі "Інтер": Нас закинули в серйозну боргову яму. Очевидно, що економіка зростає, але у нас на плечах такий борг, який ми самі не можемо виплатити. Треба виходити на зовнішні ринки, перекредитовуватися, зменшувати відсотки. pic.twitter.com/A5vqqqSlAg

"Я перший за те, аби зменшувати ціни на ресурси. Але невиконання вимог поставить Україну на межу дефолту. Ми хочемо кризи? Я не кризовий прем'єр, я антикризовий. Я зроблю все аби захистити людей, знизити інфляцію і зростання реальних доходів".

— Volodymyr Groysman (@VGroysman) 7 вересня 2018 р.

Підвищення тарифів є основною вимогою Міжнародного валютного фонду для надання нового кредиту, який необхідний Україні, щоб розплатитися за накопичені з 2005 по 2013 роки борги.

Нагадаємо, згідно з прогнозом Міністерства економічного розвитку і торгівлі, ціна на газ в 2018 році може зрости на 18%. При найкращому зі сценаріїв газ для українців коштуватиме 8268 гривень за тис куб м, при гіршому - майже 11000 гривень.

Корреспондент.net


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp